11:24 22 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.45
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  458120

  În Piața Crângași se desfășoară în acest moment un protest, cei care vindeau în hală până la închiderea acestora refuzând să iasă și să vândă în aer liber.

  BUCUREȘTI, 9 nov - Sputnik.Măsurile de restricție prin care piețe care funcționau în spații închise nu mai pot fi folosite, iar vânzătorii sunt scoți în aer liber ca să vândă, au provocat proteste în Piața Crângași din Capitală.

  Cei care vând în Piața Crângași au refuzat spațiul pe care Primăria spunea că îl amenajează, arătând că nu pot să stea în frig. Primăria ar fi vrut să pună tarabele într-un spațiu exterior la câțiva metri de complex, acolo unde se montează corturi în acest sens, dar vânzătorii din Piața Crângași protestează spunând că nu vor să lucreze afară pentru că este frig și nici nu au condiții potrivite pentru igiena zilnică.

  "Avem tarabe moderne, toate sunt dotate cu plexiglas, am plătit chirie, am făcut investiții, nu înțelegem de ce nu putem lucra în continuare la interior", a spus dintre persoanele care participa la acest protest.

  Mai multe mașini ale Poliției au venit la fața locului o dată cu începerea protestelor.

  Complexul agro-alimentar Crângași a fost închis începând de astăzi ca urmare a punerii în aplicare ale noilor restricții pentru prevenirea răspândirii COVID 19.

  Proteste și la Timișoara

  Și la Timișoara, câţiva comercianţi din Piaţa agroalimentară Iosefin, care funcţionează într-o hală închisă, au protestat astăzi temându-se că nu vor mai avea unde să-şi vândă produsele.

  Ei intenţionau să protesteze şi în faţa sediilor Primăriei şi Prefecturii, dar directorul Serviciului Pieţe a intervenit promițându-le că-şi vor putea vinde marfa în căsuţele folosite pentru târgurile de Crăciun şi de Paşti, ce vor fi montate în faţa clădirii pieţei.

  Tematic

  Trump planifică proteste pentru a contesta rezultatele alegerilor
  Alegeri SUA: proteste izbucnite în Washington - VIDEO
  Proteste în Tbilisi: Demonstranții se întreaptă spre sediul CEC
  În SUA au izbucnit proteste după alegeri
  Video: Proteste la Washington în contextul alegerilor prezidențiale din SUA
  Tagurile:
  Proteste

  Știrile Zilei