02:47 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  18511

  Tănase Stamule, consilierul pe probleme economice al premierului României, spune că Guvernul intenționează să mențină voucherele de vacanță, în nici un caz să se renunțe la acestea.

  BUCUREȘTI, 10 nov – Sputnik. Consilierul premierului Ludovic Orban, Tănase Stamule, a catalogat drept ”fake news” informațiile apărute în spațiul public referitoare la o posibilă renunțare de către Guvern a voucherelor de vacanță.

  Stamule a declarat că au fost și sectoare economice pe care Guvernul nu a putut să le ajute atât de mult pe cât ar fi vrut să ajute, în special în zona HoReCa.

  ”Am prelungit voucherele de vacanţă. Menţinem voucherele de vacanţă. Este un ”fake news” aruncat în spaţiul public că nu le vom menţine. Nu este adevărat!”, a afirmat Stamule, la cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului ”Business Challenge” .

  Oficialul a subliniat că Executivul pregătește și alte instrumente pentru scheme de ajutor de stat destinate industriei HoReCa. Mai exact, Stamule a vorbit despre o schemă de granturi și de ajutor de investiție de la Ministerul Economiei de 1,5 miliarde de euro, adică 7 miliarde de lei care intră în economie din fonduri europene.

  De asemenea, a subliniat consilierul lui Ludovic Orban, Guvernul pregătește şi alte instrumente pentru scheme de ajutor de stat pentru industria HoReCa, tocmai pe bugetul de anul viitor. Acest sector va mai fi încă o perioadă afectat din motive de pandemie.

  Tematic

  Vouchere de vacanță – bugetarii care vor primi tichetele în 2019
  Vouchere de vacanță 2019: decizie de ultimă oră a Guvernului Orban
  Vouchere de vacanță 2019 în spitale. Anunțul Sorinei Pintea
  Tagurile:
  Guvernul, Vouchere de vacanță

  Știrile Zilei