14:22 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7403

  Un studiu realizat de World Vision România scoate la iveală faptul că unul din zece copii nu are niciodată suficientă mâncare și merge flămând la culcare, iar în majoritatea gospodăriilor, copiii și tinerii muncesc acasă.

  BUCUREȘTI, 19 nov – Sputnik. Raportul ”Bunăstarea copiilor din mediul rural în 2020” lansat de Fundația World Vision România arată că o cincime dintre copiii de la sat cred că nu sunt niciodată sau numai uneori fericiți. Mai mult, unul din 14 copii crede că are o viață rea, iar copiii și tinerii de toate vârstele, din 80% dintre gospodării muncesc în gospodărie.

  Conform studiului, peste o treime din părinții chestionați recunosc că țipă sau strigă la copii, 11% îi îmbrâncesc sau zgâlțâie pe copil, iar 4% îi jignesc. O proporție similară – peste 30% – dintre părinți consideră că pentru a-ți găsi de lucru este mai important să ai relații decât să termini o școală, conform aceluiași raport, relatează dcbusiness.ro.

  Față de valurile precedente ale cercetării, acum au fost acoperite și lunile de criză sanitară și umanitară provocată de pandemia de coronavirus se poate observa o creștere a ponderii celor care declară că au adoptat măsuri de criză. Este vorba despre cumpărarea de alimente în cantități mai mici; împrumutarea sau primirea de alimente de la rude/prieteni; cumpărarea a mai puține rechizite, cărți pentru școala copilului.

  Acest raport cuprinde datele și analiza unei cercetări de teren realizate în perioada iunie-august 2020, pe baza metodologiei elaborate de World Vision România. El prezintâ atât perspectiva adulților, cât și a copiilor. El a fost realizat pe 936 de gospodării, în care locuiesc 4.338 de persoane. Au fost culese informații de la 936 de adulți și 2.931 de copii.

  Tematic

  Viktor Orban apără educația creștină pentru copii
  București: Cursuri de desen pentru copii și adulți la Centrul Rus
  Nelu Tătaru - îngrijorător: sute de copii, bolnavi de COVID-19
  Vaccinul antigripal pentru copii, distribuit în țară
  În Rusia s-a propus impozitarea celor fără de copii
  Descoperă Chișinăul: Carte pentru copii
  Tagurile:
  Copii

  Știrile Zilei