11:01 26 Noiembrie 2020
În direct
 • EUR20.46
 • USD17.22
 • RUB0.23
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  14120

  În această noapte au avut loc primele ninsori din România, în mai multe puncte ale țării s-a intervenit cu șase utilaje pentru deszăpezire deoarece stratul de zăpadă a ajuns la opt centimetri.

  BUCUREȘTI, 21 nov - Sputnik. Astfel, a nins pe celebra Transalpina, la Rânca, unde deja de azi noapte s-a intervenit cu șase utilaje pentru deszăpezire deoarece stratul de zăpadă a ajuns la opt centimetri.

  Însă vremea s-a răcit nu doar la munte, ci în 11 județe din țară, unde există, până astăzi la ora 14.00, o avertizare de Cod galben de ninsori și vânt puternic.

  Astfel, potrivit ANM, sunt vizate de codul galben județele Sălaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș și Dâmbovița. În aceste zone se vor semnala ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului în zona montană.

  În cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă și în prima parte a zilei de sâmbătă în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

  Avertizarea Cod galben a intrat în vigoare aseară, la ora 20.00, și este valabilă până astăzi la ora 14.00.

  În restul zonelor din țară, ANM a emis o informare meteorologică, valabilă tot până astăzi la ora 14.00.

  În intervalul menționat temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, iar mai ales în centru, sud-vest și în zona de munte cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15-20 l/mp. La munte treptat vor predomina ninsorile.

  Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare se vor semnala și în Translvania și local în zonele de deal din Moldova, Muntenia și Oltenia.

  Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, sud-estice și vestice în general, cu viteze de 40-50 km/h, iar în zona montană înaltă rafelele vor depăși 60-70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

  Tagurile:
  România, Zăpadă

  Știrile Zilei

  • Klaus Iohannis

   Este o acuzație fără precedent: un celebru om de Drept și apărător al Biserici declară că Președintele a dat ordin de atac asupra Arhiepiscopului – implicit și asupra Patriarhului și BOR – e ”primul act de război al ateilor împotriva creștinilor ortodocși”!

   853
  • IPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului

   După incidentul incalificabil de la Biserica Sfânta Ecaterina din Constanța, în care credincioșii au fost bruscați și, ulterior, amendați de forțele de ordine, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie îi dă lui Orban o lecție așa cum premierul nu a mai primit vreodată!

   546
  • Gheorghe Hagi

   Supranumit ”Maradona din Carpați”, Gică Hagi a onorat din nou România! A transmis un mesaj superb – cel mai frumos elogiu care se poate citi în aceste zile în care întreaga planetă deplânge despărțirea de Diego Maradona

   244