22:03 18 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR20.96
 • USD17.29
 • RUB0.24
 • RON4.30
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  20601

  Tragedie în Buzău. Un grup de adolescenţi au mers să facă selfie-uri într-o clădire abandonată din centrul oraşului. Din nefericire, în timp ce îşi făcea selfie, unul dintre ei s-a dezechilibrat şi a căzut în gol.

  BUCUREŞTI, 26 nov – Sputnik. Miercuri seară, în jurul orei 19.00, patru adolescenţi au urcat, pentru a-şi face selfie-uri, într-o clădire abandonată din centru oraşului, vechiul imobil al Romtelecom.

  La etajul 2, unul dintre ei, un băiat de 14 ani, a încercat să îşi facă un selfie pe un balcon fără balustradă, însă, la scurt timp, s-a dezechilibrat şi a căzut în gol de la circa 15 metri înălţime, potrivit România TV

  Speriaţi, prietenii săi au sunat imediat la 112, iar copilul a fost transportat de urgenţă la UPU, cu răni grave la cap. După ce adolescentul a intrat în stop cardio-respirator, medicii au început manevrele de resuscitare, însă, din nefericire, nu au reuşit să-l salveze.

  Potrivit medicului psihiatru Gabriel Diaconu, în epoca tehnologiei, dorinţa de validare se poate transforma în tragedie. Din 2014 până în prezent, 70 de copii și tineri au murit electrocutați, după ce s-au urcat pe vagoane de tren pentru a-şi face un selfie ieșit din comun, arată datele Poliţiei.

  „Lumea în care noi am intrat este o lume în care ne proiectăm mintea vizual. (…) [Oamenii] vor fi, pe undeva, presați de un fenomen oarecare să-și înfrângă niște bariere interne, psihologice și ceea ce-i împinge de la spate este important, pe undeva, plăcerea noastră. Suntem din ce în ce mai greu impresionabili. E nevoie de super-stimuli sau super-știri. Ce poate să fie mai spectaculos decât cineva care sfidează moartea?!”, a avertizat medicul psihiatru Gabriel Diaconu.

  Tematic

  Tragedie în Scoția – tren deraiat a luat foc, „incident major”: zeci de ambulanţe - VIDEO
  Imagine cutremurătoare: Portul Beirut înainte și după tragedie – văzut din spațiu
  Putin: Situația din Karabah e o tragedie
  Tagurile:
  Copil, Tragedie

  Știrile Zilei