08:35 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21511

  Un sfat extrem de important în tratamentul COVID-19, de la profesorul Alexandru Rafila aflat în izolare din cauza infectării cu noul coronavirus .

  BUCUREȘTI, 11 dec – Sputnik. Vestea cea mai ciudată a fost că însuși reprezentantul României în conducerea OMS, prof.dr. Alexandru Rafila, s-a infectat cu noul coronavirus. Profesorul a explicat că s-a infectat pentru că fiul său, minor, s-a jucat cu copilul unei alte persoane, dovedită ulterior infectată.

  Profesorul Rafila a transmis că se simte bine  - și a transmis un sfat pentru tratamentul celor care se infectează – un sfat esențial: NU antibiotice.

  ”În general nu îmi place să fac exces de medicaţie”, a spus Rafila, subliniind că medicaţia ”trebuie luată atunci când trebuie şi cât trebuie”.

  Şi, spune Rafila, ”nu iau antibiotice”, punctâmd că acesta este un mesaj ”pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină”.

  ”Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus - NICI măcar în caz de febră mare”, a spus Rafila.  

  În emisiunea ”Punctul culminant”, realizată de Victor Ciutacu la RTV, Rafila a explicat că ”Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice”.

  ”Ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”, a explicat profesorul Alexandru Rafila.

  Reamintim că și apreciatul realizator TV Victor Ciutacu s-a infectat recent cu COVID-19, el depășind ușor faza bolii și vindecându-se.

  Tematic

  Saxonia a devenit focar de Covid și anunță carantină dură
  Merkel: COVID-19 schimbă echilibrul puterii în economia globală
  Primul deputat decedat după infecție COVID – avea 49 de ani!
  Tagurile:
  Alexandru Rafila

  Știrile Zilei