14:46 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  9430

  Problema absenței apei calde și căldurii din Capitală, încă nerezolvată – și, după cum spune edilul, nici ușor realizabilă în următoarele luni – a ajuns în atenția Avocatului Poporului, care s-a sesizat din oficiu.

  BUCUREȘTI, 15 dec – Sputnik. Situație dificilă în București, acolo unde mii de blocuri nu au apă caldă și căldură.

  În urmă cu aproximativ o săptămână, primarul general al municipiului București, Nicușor Dan, dădea vești proaste, spunând că problema căldurii în Capitală nu va fi rezolvată în această iarnă și că aceasta este situația pe care a moștenit-o.

  Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunțat, vineri, 11 decembrie 2020, la Palatul Victoria, că Guvernul va aloca fondurile necesare pentru suplimentarea la nivelul Capitalei a echipelor de intervenție implicate în mentenanța rețelelor de distribuție de apă caldă și căldură.

  Scopul este acela de a scurt timpul în care bucureștenii sunt lipsiți de acest serviciu.

  Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la problema apei calde și căldurii din București. Acesta spune că a luat cunoștință de numeroasele articole din presă despre lipsa apei calde și a căldurii în toate sectoarele din București.

  ”Având în vedere că problema lipsei apei calde şi a căldurii reprezintă o chestiune de sănătate publică, mai ales că România se confruntă cu lupta împotriva virusului COVID-19, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu încă din data de 9 decembrie 2020”, informează dcbusiness.ro.

  Cu acest prilej, s-au făcut demersuri la toate primăriile de sector, precum şi la Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a comunica Avocatului Poporului măsurile imediate dispuse, în vederea asigurării condiţiilor de trai normale în case în această iarnă, întrucât anotimpul rece s-a instalat deja. 

  Tematic

  Un submarin? Nu, un tanc rusesc T-72, care dispare sub apă - VIDEO spectaculos
  Cristoiu despre declarațiile lui Iohannis: ”mesaje de apă chioară”
  Fostul ministru Daea: proiect de lege prin care fermierii să poată lua apă din orice sursă
  Codrin anulează aparențele: ”Nu vă îmbătați cu apă rece!”
  Ce facem dacă telefonul mobil ajunge în apă - cum procedăm?
  Tagurile:
  Apă

  Știrile Zilei