13:46 21 Iunie 2021
În direct
  • EUR21.33
  • USD17.90
  • RUB0.25
  • RON4.33
  • UAH0.66
    Societate
    Sa primesc un link scurt
    21480

    Deși peștele este considerat benefic pentru sănătate și recomandat de nutriționiștii de la ANSES (Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară, a Mediului și Sănătății în Muncă) din Franţa, ei recomandă consumul de peşte doar de două ori pe săptămână.

    BUCUREŞTI, 15 dec – Sputnik. Peștele face parte din aproape toate dietele sănătoase. Cu toate acestea, unele specii ar trebui evitate, în special din cauza prezenței mercurului în carnea acestora. CNews menţionează tipurile de pește deosebit de periculoase, care ar trebui evitate.

    Mercur și antibiotice

    Ca regulă generală, se recomandă să nu consumați pești prădători deoarece au adesea un conținut ridicat de mercur, ei înșiși consumând alți pești mici contaminați. Este vorba în special de peștele-spadă. Este recomandabil să îl înlocuiţi cu sardinele sau păstrăvul, care au cel mai scăzut nivel de mercur.

    Tonul roșu, cunoscut pentru carnea sa deosebit de grasă, ar trebui evitat dintr-un alt motiv: este amenințat de extincţie. Tonul alb este bun pentru sushi, amintește site-ul.

    Somonul este adesea simbolul unei alimentaţii sănătoase și echilibrate. Însă este vorba de somonul sălbatic, deoarece peștii de crescătorie sunt crescuţi adesea în condiții proaste. CNews menţionează că aceştia sunt hrăniți cu grăsimi procesate pentru a-i face să se îngrășeze mai repede și că le sunt administrate antibiotice. Se recomandă să aveți somon sălbatic din Alaska pe farfurie.

    Pe de altă parte, un oficial al departamentului de evaluare a riscurilor alimentare de la ANSES (Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară, de Mediu și Sănătatea Muncii) din Franţa a declarat anterior că este imposibil să se decidă care sunt peștii cei mai contaminați.

    „Peștii sălbatici pot fi puțin sau foarte contaminați, în funcție de ceea ce au mâncat”, a spus acesta pentru Figaro Santé.

    Cadmiu și PCB

    Câinele de mare, unul dintre cei mai mici rechini din Marea Mediterană și Oceanul Atlantic, acumulează mult cadmiu și mercur despre care se știe că sunt dăunătoare sănătății, continuă CNews.

    De asemenea, anghila foarte grasă acumulează bifenili policlorurați (PCB) și metilmercur, care sunt foarte nocivi pentru sănătatea umană.

    „La doze mari, metilmercurul este toxic pentru sistemul nervos central al oamenilor, în special în timpul dezvoltării sale în uter și în perioada copilăriei”, a avertizat ANSES, citată de Sputnik France

    Prin urmare, agenția recomandă limitarea consumului anumitor pești de apă dulce, cum ar fi anghila, la o dată la două luni.

    Tagurile:
    Peşte

    Știrile Zilei