08:35 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  259210

  Aproximativ 600 de militari români vor sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, informează Ministerul Apărării Naționale. Cum se va proceda.

  BUCUREȘTI, 16 dec – Sputnik. Armata se implică în combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
  În acest sens, Ministerul Apărării Naționale pune la dispoziția direcțiilor de sănătate publică din țară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

  Militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acțiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

  Deja, 230 dintre aceștia acționează, începând de marți, 15 decembrie, în câteva județe din România. Este vorba despre județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

  Ministerul Apărării Naționale dă asigurări că sunt pregătite efective care să-și desfășoare activitatea, în aceleași condiții, în Municipiul București și în alte județe, în funcție de solicitările direcțiilor de sănătate publică.

  Colaborarea cu direcțiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituționale, la solicitarea acestora, informează MApN.

  Tematic

  În ce bagă banii MApN. Și ce devine? Pregătește MApN o descindere masivă în România?
  Un nou scandal uriaș cu terenuri la MApN - peste cel cu Becali și Babiuc! MILIARDE!
  Câți bani a atras MApN pentru țară din contracte de achiziție
  Tagurile:
  COVID-19, Armata română

  Știrile Zilei