05:03 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  14240

  Situație gravă la Galați, acolo unde medicii și asistentele au falsificat sute de dosare de pensii pe caz de boală. Totul s-a aflat după ce niște beneficiari s-au îmbătat și au dat cărțile pe față.

  BUCUREȘTI, 16 dec – Sputnik. Caz tragi comic la Galați, acolo unde mai mulți pensionari, după ce au consumat cantități serioase de alcool, au început să spună cum și-au rezolvat problema cu dosarele de pensie.

  Nu este vorba de vreo discuție tehnică, ci totul a scos la iveală o adevărată caracatiță infracțională, în care sunt implicați medici și asistente din Galați. 

  Procurorii anticorupţie s-au sesizat în acest caz după ce conducerea Casei de Pensii din Galaţi a primit o scrisoare anonimă despre un incident petrecut în 2011 în comuna gălăţeană Rediu, la o pomană.

  Mai exact, după ce s-au îmbătat, patru beneficiari de pensii de invaliditate au povestit cum au dat șpagă pentru a rezolva cu pensia.

  Localitatea Rediu are un precedent, când o persoană pensionată pe caz de boală pentru că ar fi fost oarbă a provocat un accident de circulație. Cu acest prilej s-a constatat că doar un ochi era cu probleme, în timp ce cu celălalt vedea perfect.

  Ancheta a scos la iveală faptul că în perioada decembrie 2011 - mai 2012, au fost falsificate nu mai puţin de 446 de dosare de pensie de invaliditate, pe baza cărora s-au plătit pensii necuvenite în sumă de 1,3 milioane de lei. 

  În cazul a 65 dintre aceste dosare actele medicale au fost falsificate cu ajutorul unui copiator color, fiind folosite ştampila şi parafa medicului Doina Fedulo, informează realitatea.net.

  Povestea este mai veche de atât, procurorii extinzând ancheta și pentru perioada 2009-2011. Cu această ocazie au mai fost găsite 322 de dosare cu probleme, iar prejudiciul total creat este de peste 500.000 de euro.

  Asistenta medicală Luminița Gabriela Tirim a primit cea mai mare pedeapsă, de 4 ani de închisoare pentru luare de mită.

  Adriana Ionescu, Gheorghiţă Măru şi Ioan Tofan au primit câte 2 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită - fapte din perioada 2009-2011, mai scrie realitatea.net.

  Tematic

  Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, mesajul zilei pentru pensionari
  Șomaj tehnic pentru pensionari: cum se pot obține banii
  Declarație unică pentru pensionari: cum se completează
  Tichete pentru pensionari: când le pot primi
  Veste rea pentru pensionari şi profesori: „Nu sunt bani”
  Tagurile:
  medici, Pensionari

  Știrile Zilei