17:01 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  34320

  În curând sosesc sărbătorile de iarnă. E vremea în care toată lumea caută cadouri pentru prieteni, rude și colegi

  BUCUREȘTI, 30 dec — Sputnik. Există diverse posibilități de a face o surpriză plăcută oamenilor apropiați, însă sunt daruri pe care în nici un caz nu ar trebuie să le oferiți în condițiile unei atmosfere de sărbătoare.

  Anul care vine, conform calendarului chinez, este anul câinelui de pământ și chiar dacă patrupedul nu este o ființă alintată, trebuie să fim foarte atenți la gesturile simbolice pe care le facem.

  Bani

  Să nu oferiți în nici un caz bani. Nu doar pentru că e un an al câinelui, dar și pentru că e o dovadă de prost gust. Oferirea banilor presupune o lipsă de minimă fantezie, lipsa unei dorințe de a depune vreun efort de dragul cuiva. Destinatarul ar putea s-o ia drept o neglijare sau subapreciere.

  Ornamente pe gât

  În anul câinelui de pământ nu se oferă nici un ornament pe gât, pentru că acesta ar putea fi considerată o zgardă, care limitează libertatea patrupedului. Din aceste motive, ar trebui să renunțați la astfel de obiecte de decor. Dacă țineți să oferiți neapărat niște elemente de decor, atunci cele mai potrivite ar fi butonierele pentru bărbați sau cerceii pentru femei.

  Accesorii casnice

  Ciupici de casă, halate de baie, pijamale, cămăși de noapte sunt considerate daruri de prost gust, mai ales dacă e vorba de Crăciun sau Revelion.

  Motănași

  În niciun caz, să nu oferiți motănași în dar. Se consideră că acest lucru ar putea înfuria stăpânul anului. În afară de aceasta, un animal de companie nu este cea mai bună variantă pentru un cadou. În cazul în care ați decis să faceți o astfel de surpriză, ar fi bine să coordonați achiziția cu presupusul destinatar.

  Pastă de dinți, șampon, deodorant

  Nici în anul Câinelui, nici în oricare al an, nu se recomandă oferirea obiectelor de igienă personală. Persoana ar putea percepe acest gest drept o aluzie la lipsă de curățenie. În calitate de cadou ați putea oferi cosmetică decorativă, însă acest lucru trebuie făcut în cazul în care știți cu exactitate ce își dorește persoana în cauză. Nu oferiți produse de îngrijire personală, cum ar fi cremă anti-rid, pe care femeile le-ar putea percepe ca o jignire.

  Tematic

  Cum va fi vremea în noaptea de Revelion
  Cea mai magică noapte a anului: Moscova este gata de Revelion
  Sute de români, traşi pe sfoară de organizatorul unui „Revelion de vis" la Viena
  Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion. Când vom avea zăpadă?
  De Revelion, Carla's Dreams, inaccesibili muritorilor de rând
  Tagurile:
  câine de pământ, calendarul chinez, daruri, cadouri, sărbători de iarnă, sărbători, Crăciun, Revelion

  Știrile Zilei