12:58 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  775130

  Una dintre cele mai controversate  decizii ale autorităților în starea de alertă este scoasă în evidență de cunoscutul medic și manager de spital – apare întrebarea dacă nu cumva, prin această măsură, autoritățile cresc riscul de infectare a populației

  BUCUREȘTI, 10 ian – Sputnik. În ciuda măsurilor luate în starea de alertă,  rata infectărilor rămâne ridicată. Se pune întrebarea – poate că unele măsuri nu sunt bune?

  Doctorul Monica Pop, unul dintre cei mai performați manageri de spital, merge mai departe cu întrebarea – nu cumva unele măsuri au chiar… efecte inverse?

  Exemplul pe care îl dă este cel legat de închiderea magazinelor la ora 21, provocând în acest fel aglomerare între orele 20.30 și 21 – când lumea este foarte activă. 

  Monica Pop întreabă firesc: ”Nu e o ZĂDĂRNICIRE A COMBATERII BOLII??!!” – și tot ea răspunde – ”ESTE, CLAR!”.

  ”E normal să fie așa? Din ce motiv??!!”, întreabă cunoscutul medic, continuând – ”Cine hotărăște împotriva rațiunii, a normalului, a oamenilor?!  Înainte de 21 e foarte aglomerat, CREȘTE RISCUL!!”.

  Propunerea unui manager cu experiență: ”Măcar până la ora 22 ar trebui să fie deschise!!”.

  ”De ce e altfel??!! Cui și la ce folosește?”, întreabă dr. Pop, încheind ironic – ”Explicații?! Aaa,  DA, am uitat, ei NU fac cumpărături, doar LISTE!!!!!”.

  O punere la colț pe o temă corectă – și care ar necesita explicații – care e motivul acestui decalaj de 2 ore între închiderea magazinelor și ”stingere”? De ce nu se lasă cel puțin încă o oră? S-ar evita și aglomerația de care scrie Monica Pop, ar fi și în avantajul magazinelor.

  Tagurile:
  coronavirus, COVID-19

  Știrile Zilei