18:19 26 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.46
 • RUB0.23
 • RON4.35
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  7820

  Sindicaliștii din Poliție dau avertismente în loc de amenzi, ca protest împotriva înghețării salariilor

  BUCUREȘTI, 12 ian - Sputnik. Bogdan Bănică, președintele executiv al SNPR Decus, a declarat că polițiștii vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi, în semn de protest față de înghețarea salariilor acestei categorii profesionale.

  Protestele inedite au fost demarate de sindicaliștii din Poliție împotriva deciziei Guvernului Cîțu de a îngheța salariile, dar ele nu se vor opri aici.

  Aceste avertimente în loc de amenzi se vor aplica și în cazul obligativității purtării măștii de protecție în aer liber, precum și în sectoarele de Ordine Publică și Rutier.

  „Astăzi este prima zi din calendarul de proteste, în care polițiștii vor aplica cu preponderență sancțiunea cu avertisement. Am solicitat revizuirea Ordonanței de Guvern nr. 226/2020 prin care au fost înghețate salariile polițiștilor. Întrucât nu am primit niciun răspuns la sesizările și la doleanțele noastre, am stabilit de comun acord cu alte organizații sindicale un calendar de protest, care începe chiar astăzi”, a declarat Bogdan Bănică, președintele executiv al SNPR Decus, pentru publicația Bugetul.ro.

  El a explicat că polițiștii vor aplica cu preponderență sancțiunea avertismentului, în loc de sancțiunea cu amendă și că, din data de 18 ianuarie, dacă revendicările polițiștilor nu vor avea ecou, aceștia vor refuza să îndeplinească alte sarcini decât cele pe care le au în fișa postului, vor refuza să efectueze ore suplimentare și să mai asigure permanența de la domiciliu.

  ”Dacă nici în urma acestei forme de proteste, revendicările noastre nu vor fi auzite, pe data de 25 pregătim o pichetare, un miting, în fața Ministerului Afacerilor Interne”, a mai spus Bogdan Bănică.

  Astfel, polițiștii vor aplica avertismente, în loc de amenzi, în toate domeniile de activitate, iar  după 25 ianuarie, vor asigura doar urgențele, după modelul protestelor magistraților din anul 2020.

  „Avertismentele nu se referă doar la situația pandemică, ci și la Ordine Publică, și la regimul rutier. Din data de 25, după modelul mai-marilor noștri din magistratură, vom asigura doar urgențele”, a precizat Bogdan Bănică.

  Sindicatele SNPR DECUS, SIDEPOL, ROPOL, MERIDIAN și UNIPOL și-au asumat, printr-un protocol de colaborare, acțiunile de protest care au început de ieri.

  Tematic

  Poliția intervine în scandalul filmărilor de la Sectorul 1
  Cine e cel care conduce Poliția după demisia chestorului Vasilescu! Pregătire de excepție!
  Câte amenzi a dat Poliția Română în ziua de Crăciun
  ACUM: Poliția a capturat BANDA care arunca în aer bancomate
  ”Profu Cumpănașu”, încolțit: Poliția și Parchetul, pe fir
  Tagurile:
  Poliția

  Știrile Zilei