11:43 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  26901

  Prim vice-președintele PNL Sector 3, Violeta Vijulie, a confirmat că va fi secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, unde se va ocupa de fondurile europene și relația cu Parlamentul.

  BUCUREȘTI, 13 ian – Sputnik. Violeta Vijulie, prim vice-președinte al PNL Sector 3, ce urmează să fie rejectată de la conducerea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, va ocupa, potrivit propriilor declarații, un post de secretar de stat în cadrul Ministerului Educației și Cercetării.

  Vijulie a explicat că filiala PNL Sector 3 o susține, pentru că la tragerea posturilor între filiale poziția de secretar de stat pe fonduri europene de la Ministerul Educației a revenit filialei Sector 3.

  Mai mult, aceasta a explicat că tragerea la sorți este modalitatea prin care postul a revenit PNL.

  ”Ce mă recomandă pe mine este că am lucrat pe fonduri europene și faptul că în câteva luni la conducerea Agenției Naționale a Funcționarilor Publici eu am reușit să fac rost de fonduri europene pentru prevederi din codul administrativ pentru care nu era alocat buget, în situația în care toate liniile de finanțare erau închise”, a spus Vijulie, potrivit edupedu.ro. 

  De asemenea, Violeta Vijulie a subliniat că majoritatea locurilor sale de muncă au fost în mediul privat, că a avut foarte mulți ani firma sa cu care a lucrat numai pentru privat. Prim vice-președintele PNL a subliniat că nu a avut niciodată contracte cu statul și că, în paralel, a făcut politică, cu banii câștigați din privat cu care a trăit.

  Care vor fi, însă, urgențele de care Violeta Vijulie se va ocupa la Ministerul Educației?

  Aceasta a explicat că bugetul reprezintă o prioritate. Mai exact, a precizat că trebuie făcute toate eforturile pentru înmulțirea fondurilor de la bugetul de stat cu fonduri europene.

  “Și prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) există posiblitatea de a accesa fonduri și mai există si fonduri de la Banca Mondială”, a punctat Vijulie. 

  Viitorul secretar de stat a precizat că, deși nu a ajuns încă în instituție, a început să facă o listă cu toate sursele de finanțare de care ar putea să beneficieze educația prin intermediul Ministerului și că aceste fonduri trebuie îndreptate spre copiii care au probleme cu participarea la școală din pricina sărăciei, către copiii supra dotați, către pregătirea profesorilor, către infrastructura educațională, inclusiv la infrastructura de material didactic din interiorul școlii.

  ”Trebuie să trecem la școala multimedia, școala digitală prin care să aducem foarte multe cunoștințe într-un format mult mai prietenos pentru elevi. Și ne trebuie bani și pentru infrastructură, și pentru pregătirea profesorilor și pentru copii să participe la școală”, a afirmat Vijulie. 

  Tematic

  MEC, explicații despre disciplinele istorie și geografie
  Secretar de stat în MEC: evaluări sumative imediat după vacanță
  Învățătorii, vizați: schimbări la ciclul primar anunțate de MEC
  Tagurile:
  Ministerul Educației

  Știrile Zilei