19:21 24 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.30
 • USD17.53
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21520

  Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de ninsori moderate cantitativ şi vânt puternic, precum şi o avertizare de cod galben de ninsori şi viscol. Care vor fi zonele afectate.

  BUCUREŞTI, 26 ian – Sputnik. ANM a emis o informare meteo pentru intervalul 26 ianuarie, ora 18:00 – 28 ianuarie, ora 10:00, când vor fi ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului.

  Astfel, în intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și local în Moldova și la munte temporar va ninge, în general moderat cantitativ. În regiunile estice și sud-estice vântul se va intensifica treptat și local vor fi rafale în general de 50...60 km/h.

  În Carpații Meridionali și de Curbură rafalele vor atinge în general 55... 65 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m se vor depăși 75...85 km/h, ninsoarea va fi viscolită și zăpada spulberată.

  De asemenea, în intervalul 26 ianuarie, ora 23:00 – 27 ianuarie, ora 23:00 este valabilă o avertizare meteo de cod galben de ninsori însemnate cantitativ în jumătatea de sud-est și viscolite în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei.

  Potrivit ANM, local, în jumătatea de sud-est a țării, vor fi intervale cu ninsori însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă neuniform și consistent. În Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vântul va avea rafale în general de 55...70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

  ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
  © Screenshot / Meteo România
  ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ DE COD GALBEN

  În acest context, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis, pe pagina de Facebook, o recomandare către conducătorii auto să circule cu atenție și prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să aibă autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

  CNAIR mai precizează că toate direcțiile regionale sunt mobilizate și vor interveni unde este cazul pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții de siguranță.

  Tagurile:
  Meteo

  Știrile Zilei