08:55 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  38 0 0

  Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă a anunțat astăzi că, începând cu 28 ianuarie, se reprogramează pentru doza I cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale

  BUCUREȘTI, 26 ian - Sputnik. Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că, din cauza deficitului de doze de vaccin cu care se confruntă România în acest moment, începând cu data de 28 ianuarie, se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale, pentru doza I. Acest lucru înseamnă reprogramarea a 35.304 persoane,

  "Avem un deficit de doze de 117.000, acest deficit este generat în mare parte de faptul că, în săptămâna 18-24 ianuarie, am recepţionat cu circa 51,3% mai puţine doze decât trebuiau să fie alocate, reprezentând, de fapt 93.340 de doze”, a recunoscut astăzi  Valeriu Gheorghiţă.

  El a anunțat că soluţia pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără a afecta doza de rapel, vaccinarea persoanelor cu boli cronice, vaccinarea persoanelor cu vârstă peste 65 de ani şi, respectiv, a persoanelor din centrele medico-sociale, din centrele de dializă, persoanele nedeplasabile la domiciliu, va fi ca, începând cu data de 28 ianuarie, să se reprogrameze cu 10 zile toate persoanele care deservesc activităţi esenţiale pentru doza I, ceea ce reprezintă 35.304 persoane. Acestea vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, iar prima zi va fi 8 februarie.

  ”Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie-11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării iniţiale", a declarat astăzi Valeriu Gheorghiţă într-o cofnerință ținută la Palatul Victoria.

  El a precizat că reprogramarea se va face automat, persoanele în cauză urmând să primească un anunţ în acest sens pe sms sau e-mail.

  Tematic

  Liderii UE au discutat despre pașaportul de vaccinare împotriva COVID-19
  Adrian Năstase, efect principal și secundar după vaccinare
  Peste 800.000 de români s-au programat pentru vaccinare în etapa a II-a
  Tagurile:
  România, Vaccinare

  Știrile Zilei