05:02 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Incendiul de la Institutul "Matei Balș" (42)
  8801

  Vlad Voiculescu a vorbit despre posibilele cauze ce au dus la declanșarea incendiului din această dimineață de la Institutul Matei Balș. Ce spune demnitarul.

  BUCUREȘTI, 29 ian – Sputnik. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a făcut declarații despre tragedia care s-a produs în această dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală, acolo unde patru pacienți și-au pierdut viața.

  Deja apar diferite informații cu privire la cauza incendiului, printre care utilizarea unui reșou, a unei aeroterme sau chiar faptul că un pacient ar fi fumat în incinta unității medicale.

  Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a vorbit, la rândul său, despre posibilele cauze ce au declanșat incendiul din această dimineață.

  Demnitarul spune că momentan nu este nimic clar și că a văzut clădirea.

  ”Evident că a fost un incendiu violent. Sunt 2 piste: o problemă punctuală, o greşeală individuală. Datoria noastră este să ne uităm la greşelile de sistem”, a explicat Vlad Voiculescu.

  Acesta a precizat că așteaptă să vadă rapoartele de control ce au fost întocmite, pentru că a cerut toate rapoartele din ultima jumătate de an.

  Referitor la pacienți, Voiculescu a spus că nu toți sunt în stare gravă și că, din informațiile pe care le are, 4 sunt în stare gravă la Balș.

  ”Circa 40 de pacienţi fuseseră transferai la alte spitale din Bucureşti. Sunt locuri suplimentare. La Victor Babeş, minim 60 de locuri”, a adăugat Voiculescu.

  Reaminti că, în cursul dimineții de astăzi, 29 ianuarie 2021, la Institutul Matei Balș a izbucnit un incendiu violent într-un corp de clădire. Patru oameni au decedat, iar 120 de pacienți, evacuați.

  Тема:
  Incendiul de la Institutul "Matei Balș" (42)

  Tematic

  Tragedie la Matei Balș: incendiu - oameni carbonizați. Imagini foto
  Tagurile:
  Ministerul Sănătății

  Știrile Zilei