23:16 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Incendiul de la Institutul "Matei Balș" (42)
  576140

  Avocatul Gheorghe Piperea i-a acuzat astăzi pe ”nemernicii de la butoane” că au lăsat să se repete nenorocirea de la Piatra Neamț

  BUCUREȘTI, 29 ian - Sputnik. Avocatul Gheorghe Piperea a criticat dur autoritățile cu privire la incendiul de la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma căruia au decedat patru persoane.

  „Incendiu cu patru decese de pacienți la Matei Balș. Nemernicii de la butoane au lăsat să se repete nenorocirea de la Piatra Neamț. De data asta, la cel mai bine dotat spital de infecțioase din țară”, observă Piperea.

  Avocatul mai remarcă faptul că s-a trecut de mult timp la medicina de dezastru, dar pe care o plătim regește, cu contribuții de “asigurări” sociale de sănătate.

  ”Corupția, impostura, incompetența ucid. Dar ce contează astea pentru o poveste atât de frumoasă ca eroica “luptă” cu pandemia dusă de iacobinii noștri sanitari?”, mai scrie Piperea pe Facebook.

  Într-o postare ulterioară, avocatul pune o ”întrebare pentru Johannis și pentru propagandiștii p(l)andemiei și ai Big Pharma”. Și anume, întreabă Piperea, în ce altă țară a lumii afectată de pandemie, au ars pacienții în saloanele de spital covid, încuiați pe dinafară de gardienii sanitari, și încă de două ori?

  Amintim că, în dimineața zilei de 29 ianuarie 2021, a avut loc un puternic incendiu la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, în urma căruia 5 persoane au decedat, iar peste 100 de pacienți au fost redistribuiți la alte spitale din Capitală.

  Deocamdată nu se cunosc cauzele incendiului, însă au apărut diferite informații pe surse, care spun că acesta s-ar fi produs fie de la folosirea unui reșou, fie a unei aeroterme. Alte surse spun că tragedia ar fi fost provocată de un pacient care a fumat în incinta spitalului.

  Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, afectat de incendiu.

  Aparținătorii pacienților de la INBI ”Matei Balș” pot verifica situația despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală la cele două numere de telefon puse la dispoziție de DSU: 021.2069398 si 021.2648515.

  Тема:
  Incendiul de la Institutul "Matei Balș" (42)

  Tematic

  Incendiu la spitalul „Matei Balș” - filmul evenimentelor, declarațiile oficialilor
  Ce a provocat incendiul de la Matei Balș? Ministrul Sănătății, răspuns
  Relocarea pacienților de la Matei Balș, informații pentru aparținători
  Președintele Senatului: ”trebuie schimbat tot ce nu e în regulă în sistemul sanitar”
  Klaus Iohannis merge la Matei Balș după incendiu
  Premierul Cîțu a convocat ședință de Guvern
  Prefectul Capitalei a analizat situația de la ”Matei Balș”
  Dan Barna, despre incendiul de la „Matei Balș”: ”Învățăm de la o tragedie la alta”
  Incendiu la „Matei Balș”: Martor, declarații cutremurătoare
  Tagurile:
  Gheorghe Piperea, Spitalul Matei Balș, Incendiu

  Știrile Zilei