09:46 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Incendiul de la Institutul "Matei Balș" (42)
  12210

  Primarul General al Capitalei spune că la Institutul Matei Balș nu ar fi existat probleme cu încălzirea, încercând să nege astfel informațiile că incendiul ar fi pornit de la o aerotermă

  BUCUREȘTI, 29 ian - Sputnik. Nicuşor Dan, Primarul General al Capitalei, a negat că la Institutul de boli infecţioase "Matei Balş" ar fi fost probleme de furnizare a căldurii. Totuși, mai multe surse au indicat că incendiul de azi dimineaţă ar fi pornit de la o aerotermă.

  "În ultima săptămână nu au existat probleme de căldură la spitalul Matei Balş şi nici la blocurile din jur", a declarat Nicuşor Dan astăzi, la începutul şedinţei CGMB.

  Jurnalistul Victor Ciutacu l-a criticat dur pe Nicușor Dan însă, întrebând de ce nu este căldură în spitale.

  ”Primar mai avem? De ce se stă cu aeroterma în spital? Că avem căldură? Nu termoficarea e de vină? Înțeleg că înghețăm ca șobolanii în blocuri, dar în spitale de ce nu este căldură? Nimeni nu bagă aeroterma în priză de nebun. Termoficarea e la pământ", a scris Ciutacu pe Facebook.

  Amintim că, în dimineața zilei de 29 ianuarie 2021, a avut loc un puternic incendiu la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, în urma căruia 5 persoane au decedat, iar peste 100 de pacienți au fost redistribuiți la alte spitale din Capitală.

  Deocamdată nu se cunosc cauzele incendiului, însă au apărut diferite informații pe surse, care spun că acesta s-ar fi produs fie de la folosirea unui reșou, fie a unei aeroterme. Alte surse spun că tragedia ar fi fost provocată de un pacient care a fumat în incinta spitalului.

  Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, afectat de incendiu.

  Aparținătorii pacienților de la INBI ”Matei Balș” pot verifica situația despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală la cele două numere de telefon puse la dispoziție de DSU: 021.2069398 si 021.2648515.

  Тема:
  Incendiul de la Institutul "Matei Balș" (42)

  Tematic

  Incendiu la „Matei Balș”: Martor, declarații cutremurătoare
  Prefectul Capitalei a analizat situația de la ”Matei Balș”
  Dan Barna, despre incendiul de la „Matei Balș”: ”Învățăm de la o tragedie la alta”
  Mahler de la ”Marius Nasta”, despre instalațiile de oxigen
  Piperea acuză autoritățile pentru tragedia de la Matei Balș
  Tagurile:
  Spitalul Matei Balș, Incendiu

  Știrile Zilei