00:11 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Incendiul de la Institutul "Matei Balș" (42)
  31621

  Fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale spune că, din ce vede în aceste zile, problema din spitale pare a fi una de management și că România nu are manageri buni în funcții publice. Despre ce este vorba.

  BUCUREȘTI, 1 feb – Sputnik. Tragedia de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, în care șapte persoane și-au pierdut viața, a readus în prim plan problemele existente în spitalele din România.

  Fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, susține că nici nu se pune problema să nu fie cineva de acord cu investițiile în spitale.

  ”Din ce văd zilele acesta, problema mi se pare de management. România nu are manageri buni în instituțiile publice, nu avem manageri. Oameni care au condus ceva la viața lor. Au condus bine. Nu doctori, manageri!”, a subliniat Violeta Alexandru într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

  Fostul demnitar a precizat că este nevoie de oameni care trebuie să țină bine cheltuielile din instituție/spital, achizițiile, reparațiile, verificările privind respectarea regulilor și -a întrebat, pe bună dreptate, cum a fost permisă aeroterma în spital dacă era stabilit că e interzis.

  De asemenea, managerii trebuie să verifice starea lucrurilor și respectarea regulilor și să administreze eficient.

  Chiar și în situația în care vin bani mai mulți, problema va fi tot a managerilor. Și dacă se fac verificări - și trebuie să se facă - după verificări, tot la manageri ne întoarcem.

  În opinia Violetei Alexandru, managerii sunt responsabili, în fiecare zi.

  ”Instituțiile/structurile de control nu pot fi în permanență, în toate instituțiile ca să avem siguranța că managementul acordă maximă și continuă atenție problemelor. Nu avem manageri buni. Este o problemă”, a completat Alexandru.
  Тема:
  Incendiul de la Institutul "Matei Balș" (42)
  Tagurile:
  Violeta Alexandru

  Știrile Zilei