04:01 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  14212

  Violeta Alexandru a dat asigurări că veniturile vârstnicilor nu vor suferi modificări, în sensul că nu se vor reduce. Dimpotrivă, fostul demnitar a susținut că pensiile vor trebui recalculate cât mai repede.

  BUCUREȘTI, 14 feb – Sputnik. Ce se întâmplă cu pensiile în acest an? Aceasta este întrebarea la care a dat un răspuns ferm Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale.

  Fostul demnitar a explicat că informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora după recalculare vor scădea veniturile vârstnicilor nu sunt adevărate. Și aceasta pentru că legea nu permite un asemenea lucru.

  ”Nu vor scădea, scrie foarte clar în lege că în situația în care s-ar ajunge la un rezultat mai mic decât ce primește persoana în acest moment va ramâne cu pensia în plată, în niciun caz nu va scădea”, a explicat Violeta Alexandru, potrivit antena3.ro.

  Fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale a subliniat că este necesar un anunț și o clarificare în perioada următoare, astfel încât oamenii să știe pe ce se pot baza.

  Sporurile susținute de Partidul Național Liberal sunt cele de performanță.

  Alexandru a explicat că dorința liberalilor este aceea de a da salariul corect, corelat cu performanța, însă și-a exprimat îndoiala că acest fapt se va petrece în instituțiile din România.

  ”E necesar să ne orientăm către evaluarea performanței într-o instituție”, a punctat Violeta Alexandru.

  Tematic

  Kelemen Hunor, despre salarii, deficit bugetar și pensii speciale: ”Vor fi restructurări”
  Pensii 2021: Iohannis, lovitură majoră pentru vârstnici
  Pensii 2021: Orban, anunț cutremurător: adio măriri
  Tagurile:
  Violeta Alexandru

  Știrile Zilei