22:50 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  13212

  Vești bune pentru bugetarii din România, cel puțin pentru moment. Liderii coaliției de guvernare au decis să nu elimine sporurile prin Ordonanță de Urgență, înaintea adoptării bugetului. De ce fac asta.

  BUCUREȘTI, 15 feb – Sputnik. Sporurile bugetarilor rămân deocamdată neatinse, iar guvernanții au decis să nu le elimine prin Ordonanță de Urgență, înaintea adoptării bugetului.

  Motivul îl reprezintă dorința guvernanților de a nu avea probleme de constituționalitate la Curtea Constituțională.

  Premierul României, Florin Cîțu, ar fi dorit eliminarea mai rapidă a sporurilor.

  Vicepremierul Dan Barna a declarat că, dinspre Guvern, nu va veni nimic deocamdată legat de sporuri și că pe legea bugetului nu se modifică nimic la sporuri.

  ”Rămâne să se facă pe legea salarizării. (...) Vom decide și va fi o dezbatere în Parlament care dintre sporuri trebuie eliminate”, a declarat Dan Barna, potrivit digi24.ro.

  Potrivit unor surse guvernamentale citate de Digi 24, se pare că premierul insistă atât pentru reducerea indemnizației de hrană pentru bugetari, cât și pentru tăierea mai multor sporuri care sunt, în opinia sa, nejustificate.

  De altfel, Cîțu a și declarat că este dispus să își asume politic o astfel de decizie. Premierul a declarat că este conștient de faptul că, în acest moment, foarte mulți lideri politici se dau la o parte, pentru că a face reformă este complicat și e nevoie de asumare. Însă, nimeni nu vrea să își asume acest lucru.

  ”Îmi asum eu, cu toate riscurile politice, char dacă știu că și în PNL, unde eu activez ca vicepreședinte, va urma un Congres. Îmi asum acest risc și mai departe, indiferent de costul pe care s-ar putea să îl plătesc în acel Congres, pentru orice funcție aș candida”, a spus Cîțu.

  La rândul lui, vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că în 2021 sporurile rămân în interiorul salariului și că în acest an va fi făcută o modificare a legii salarizării și o analiză a tuturor sporurilor.

  Tematic

  Sporuri 2020: decizia Guvernului va afecta toți românii
  Guvernul a decis: sporuri mari în Sănătate!
  Guvernul taie voucherele de vacanță, sporurile și limitează gratuitățile pentru studenți
  Alexandru, deranjată de sporurile din învățământ și sănătate
  Tagurile:
  2021, sporuri, Florin Cîţu

  Știrile Zilei