05:38 04 Martie 2021
În direct
 • EUR21.19
 • USD17.57
 • RUB0.24
 • RON4.35
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  25 0 0

  Doi din zece români au intrat în șomaj tehnic, informează Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Cauza o reprezintă pandemia, iar cele mai afectate domenii au fost industria prelucrătoare, comerțul și transportul.

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Pandemia de coronavirus a creat mari probleme românilor. Doi din zece români au fost trimiși în șomaj tehnic.

  Din momentul în care în România au fost impuse restricții din pricina noului coronavirus, peste 1,2 milioane de contracte de muncă au fost suspendate.

  După mijlocul lunii mai, numărul celor intrați în șomaj tehnic a început să scadă, ca urmare a faptului că activitatea economică a început să își revină treptat.

  De la mijlocul lunii iunie, numărul contractelor de muncă suspendate nu a mai depășit 300.000. Așa se face că la finalul anului 2020 erau înregistrați peste 244.000 de angajați în șomaj tehnic, informează digi24.ro

  Cea mai neagră zi de pe piața muncii poate fi considerată ultima zi a lunii august a anului trecut. Și aceasta fiindcă atunci aproape 120.000 de români au rămas fără un loc de muncă.

  În ceea ce privește perioada din 2020 când au fost încheiate cele mai puține contracte este vorba despre data de 20 aprilie. Vorbim despre 21.467 contracte.

  De asemenea, cei mai mulți șomeri tehnic înregistrați atunci proveneau din domeniul industriei prelucrătoare.

  Alte domenii greu încercate în perioada pandemiei sunt comerțul și construcțiile.

  București, Cluj și Timiș sunt zonele cu cei mai mulți oameni intrați în șomaj tehnic. În Ialomița, Mehedinți și Giurgiu, numărul persoanelor intrate în șomaj tehnic este scăzut.

  Potrivit datelor furnizate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, cele mai multe contracte de muncă încetate au fost în București, Timiș și Constanța. La polul opus se află Teleorman, Covasna și Mehedinți. Acestea sunt județele cu cele mai puține contracte de muncă încetate în perioada 16 martie - 31 decembrie 2020.

  Tematic

  Șomaj tehnic: Violeta Alexandru, anunț despre plăți
  Șomaj tehnic - Alexandru: ”Există mai multe verificări care se fac”
  Șomaj record în SUA: unul din patru americani și-a pierdut locul de muncă
  Tagurile:
  șomaj

  Știrile Zilei