03:40 25 Februarie 2021
În direct
 • EUR21.27
 • USD17.49
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.63
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  25680

  Cazul care a îngrozit România și lumea întreagă, al doctoriței românce căreia autoritățile finlandeze i-au luat copiii, a ajuns la final – instanța a decis!

  BUCUREȘTI, 22 feb – Sputnik. Există și dreptate pe lumea asta – după șase ani, cazul familiei Camelia Smicală a fost decis de justiţia finlandeză anunță doctorița româncă pe pagina sa de Facebook.

  ”Tribunalul administrativ a hotărât reîntoarcerea copiilor acasă, pentru început pe durata a șase luni”, scrie Smicală, precizând – ”Decizia trebuie pusă în aplicare imediat. Slavă Domnului! Vă iubim pe toți”.

  Și pe pagina de Facebook ”Solidaritate pentru Dr. Camelia Smicala si copiii ei” se anunță această veste excelentă.  

  ”Fraților, astăzi Tribunalul Administrativ Tampere a dat hotărârea în cazul Smicală - Maria și Mihai se întorc acasă în cel mai scurt timp. Necontrolații de la primăria Tampere NU mai pot face recurs!”, se scrie pe pagina de Facebook.

  Cazul Cameliei Smicală a început în 2015, când doctorița din Piatra Neamț, căsătorită cu un cetățean finlandez a dorit să se întoarcă în România, din cauza relelor tratamente aplicate copiilor.

  Șoc însă – autoritățile finlandeze, protecția copilului, sesizate de soțul doctoriței, i-au luat copii româncei. A fost nevoie de o luptă formidabilă, care a durat 6 ani, de implicare internațională, inclusiv la nivelul forurilor UE, pentru ca țara ”civilizată” din nord să îi dea româncei copiii.

  Tematic

  Cazul româncei rămase fără copii în Finlanda a ajuns în Parlamentul României
  Tagurile:
  dramă

  Știrile Zilei