19:52 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  5902

  Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală a venit cu detalii noi referitoare la situația de la unitatea spitalicească, după ce o degajare de fum la unitatea mobilă ATI a pus pe jar opinia publică.

  BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Evenimentele nefericite petrecute în acest an la Institutul ”Matei Balș” din Capitală au băgat spaima în cetățeni, care au crezut, îngroziți, că o nouă tragedie s-a produs duminică seară șa Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București.

  Acolo, alerta a fost dată duminică seară, 21 februarie 2021, după ce s-a văzut o flamă urmată de fum la unitatea mobilă de Terapie Intensivă din curtea spitalului.

  Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu incendiu, iar pacienții nu au fost răniți, ei fiind mutați în alt spital. Vorbim despre 7 persoane aflate în unitatea mobilă, dintre care 5 intubate.

  Care este situația la momentul de față a explicat medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din București.

  Mahler a explicat că, în urma incidentului produs la unitatea de terapie intensivă mobilă, aceasta funcționează, dar fără pacienți.

  ”În acest moment unitatea mobilă funcționează fără pacienți. O mașină de pompieri este în curtea Institutului să supravegheze că nu apar alte incidente și o să vedem mâine (marți, 23 februarie 2021, nota Georgiana Arsene) din nou, împreună cu echipele ISU, concluziile celor 24 de ore de supraveghere”, a explicat șef lucr. dr. Beatrice Mahler la digi24.ro.

  Știrile Zilei