18:54 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21805

  Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a venit cu date noi referitoare la un posibil al treilea val al pandemiei de coronavirus și a subliniat că pregătirea autorităților se face prin prevenirea apariției acestuia.

  BUCUREȘTI, 23 feb – Sputnik. Pandemia de coronavirus este departe de a se fi încheiat: aceasta este concluzia declarațiilor șefului Departamentului pentru Situații, Raed Arafat, care a vorbit despre un posibil al treilea val al pandemiei de coronavirus.

  Arafat a precizat că pregătirea autorităților este prin prevenirea de a apărea acest val. Adică este vorba despre respectarea regulilor, purtarea măștii, respectarea măsurilor care sunt recomandate la momentul de față.

  ”Și vedem că e greu, că lumea este clar că s-a săturat”, a subliniat Arafat, potrivit antena3.ro

  Șeful DSU a punctat că, din pricina situației bune de acum, mulți cred că pandemia s-a terminat, însă el a declarat că autoritățile încearcă să atragă atenția că situația nu s-a terminat, poate să se înrăutățească din nou, și din cauza asta trebuie să se respecte regulile în continuare.

  ”Deci, la acest moment, ne pregătim în sensul în care secțiile de Terapie Intensivă să continue să existe pentru a prelua pacienții respectivi”, spune Arafat.

  Care este situația după redeschiderea școlilor? A crescut numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus?

  Raed Arafat spune că au existat creșteri ușoare, dar că ele sunt controlabile. Însă, situația este urmărită, iar acolo unde e nevoie s-au luat măsuri de carantinare zonală pe localități – în Maramureș, în Timiș. Este vorba, însă, de localități mici.

  Tematic

  Șoșoacă, atac fulminant la Arafat: ”Din cauza ta mor oameni, nu ai onoare să demisionezi!”
  Diana Șoșoacă, miștoul zilei despre Arafat și ”dracii dezbrăcați” ai Clotildei
  Ciutacu îl face zob pe ”Obraznicul de Raed Arafat” – se ajunge la proces pe bani mulți!
  Tagurile:
  Raed Arafat

  Știrile Zilei