01:29 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  401313

  Secretarul de Stat în Ministerul Educației a venit cu explicații referitoare la cadourile pe care elevii obișnuiau să le ofere cadrelor didactice cu prilejul zilelor de 1 și 8 martie. Atenționarea oficialului.

  BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. Apropierea primăverii și, implict, a zilelor de 1 și 8 martie, readuce în atenția opiniei publice subiectul darurilor – simbolice, desigur, pentru cadrele didactice.

  În acest an, din pricina pandemiei de coronavirus, elevii nu pot oferi personal flori și mărțișoare cadrelor didactice și colegelor, pentru că ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății prevede că este interzis schimbul de obiecte personale.

  Secretarul de stat în Ministerul Educației, Stelian Ion, spune că nu poate fi făcută o derogare de la ordinul existent pentru că, astfel, s-ar încălca normele epidemiologice stabilite în scopul împiedicării infectării cu noul coronavirus.

  De regulă, de 1 și 8 martie se oferă flori și mărțișoare, în mod tradițional, numai că 2021 va face excepție de la regulă.

  ”Știu, o să părem antipatici, dar, în primul rând, noi discutăm despre protecția și sănătatea copiilor”, a declarat secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Sorin Ion, potrivit edupedu.ro.

  Oficialul a subliniat că prioritară este sănătatea copiilor și a profesorilor și a precizat că există riscul căderii în ridicol, în cazul unor recomandări gen ”oferiți mărțișoare cu mănuși chirurgicale, mărțișoare sterilizate sau date cu dezinfectant”.

  La rândul său, Adrian Marinescu, medic de la Institutul ”Matei Balș” din București, a explicat că, în această perioadă, trebuie reduse interacțiunile celor mici și că este vorba despre obiectul în sine, florile, mărțișoarele, când ele sunt date dintr-o mână în alta. 

  De asemenea, când se oferă flori sau mărțișoare nu se mai păstrează distanțarea și, mai mult decât atât, în situații de acest gen apar aglomerări.

  Tematic

  Chișinău: Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărțișor” - ce surprize aduce în acest an
  Scriitor notoriu, gafă de Mărțișor: Kovesi, asimilată glandelor sexuale!
  Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor: ce minuni a făcut
  Tagurile:
  cadouri, mărțișoare

  Știrile Zilei