00:48 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  17341

  Criza de semiconductori afectează și Uzina Ford din Craiova, după ce acest lucru fusese raportat de uzina Dacia din Mioveni. Ford își va suspenda activitatea pentru opt zile.

  BUCUREȘTI, 24 feb – Sputnik. Situație dificilă la uzina Ford din Craiova, acolo unde producția va fi suspendată pentru o perioadă de opt zile.

  Motivul îl reprezintă criza de semiconductori, fapt care a fost raportat și de uzina Dacia din Mioveni.

  Criza de semiconductori nu se manifestă numai în România, ci este una la nivel global, determinată de incapacitatea furnizorilor de semiconductori de a face față comenzilor.

  Reprezentanții Ford România spun că uzina va suspenda temporar producția de vehicule și motoare timp de 8 zile, începând de vineri, 26 februarie 2021.

  Planul actual este ca producția la Ford Craiova să fie reluată pe data de 10 martie, spun reprezentații uzinei, citați de profit.ro.

  Reprezentanții Ford România dau asigurări că angajații vor fi plătiți conform acordurilor încheiate între companie și sindicate și ținând cont de legislația în vigoare.

  Potrivit companiei americane, la nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația și își adaptează planurile de producție în scopul minimalizării efectului asupra angajaților, furnizorilor, clienților și dealerilor din toată Europa.

  Producția de automobile Volkswagen a fost afectată de blocajele din industria de semiconductori.

  Sunt o serie de factori ce conduc la aceste probleme, mai ales că producătorii de autovehicule concurează cu industria electronicelor de larg consum pentru aprovizionarea cu cipuri. În timpul pandemiei, consumatorii au cumpărat laptopuri, console de jocuri și alte produse electronice. Astfel, s-a creat un deficit de cipuri pe tot parcursul anului 2020.

  Tematic

  Olguța, lecție pentru Nicușor Dan! Ce se poate la Craiova, dar nu se vrea la București!
  Mascații, la traficanții de persoane din Craiova. Oamenii ajungeau în SUA
  Video: FCSB revine pe primul loc în Liga 1 după o nouă victorie cu Craiova
  Tagurile:
  Craiova, Ford

  Știrile Zilei