14:53 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  8810

  Oana Munteanu, Director, People and Organisation în cadrul companiei PwC România spune că un număr impresionant de companii – aproape 80% - fie au decis fie analizează perspectiva perspectiva permanentizării telemuncii.

  BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Telemunca ar putea deveni un fapt firesc și o permanență. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de PwC România.

  Oana Munteanu, Director, People and Organisation în cadrul companiei PwC România, spune că, în ultimul barometru, pe care l-au făcut în februarie, s-a dorit să se știe dacă pe termen lung companiile se gândesc să folosească în continuare telemunca.

  Șantier de construcție
  © Sputnik / Кирилл Каллиников

  Astfel, peste 80% dintre respondenți au spus fie că au luat o decizie, fie că analizează perspectiva permanentizării telemuncii.  

  ”De asemenea, se estimează că circa 40% dintre angajaţi vor lucra fie permanent în telemuncă sau în sistem hibrid pe termen lung”, a spus Munteanu.

  Aceasta a subliniat că procentul variază între industrii, iar extremele ar fi retailul unde vorbim despre telemuncă doar în cazul angajaţilor din birou, de suport şi poate unele funcţii manageriale şi extrema cealaltă este sectorul de tehnologie.

  Moraru a subliniat că există un procent destul de mare de angajaţi care se văd lucrând în telemuncă permanent, iar în extrema cealaltă sunt aproximativ 15% care se văd lucrând exclusiv de la birou.

  Media este la două-trei zile de telemuncă pe săptămână.

  Alte provocări legate de această muncă la distanţă şi de această abordare flexibilă şi segmentată sunt legate şi de pachetele recompensare.

  ”Dacă avem un segment de populaţie care lucrează exclusiv de acasă, are nevoie incentive-uri sau de forme de suport pentru a îşi asigura anumite cheltuieli, iar cei care vin la birou au alte cheltuieli, deci unde găsim acel echilibru în aşa fel încât să întrunim toate aşteptările?“, a punctat Muraru potrivit stiripesurse.ro.

  În opinia sa, pe termen lung, trebuie să punem sub semnul întrebării modul în care am lucrat până acum şi la fel şi pachetele de recompensare, care ar trebuie să fie mult personalizate pentru a răspunde nevoilor foarte diferite pe care le au angajaţii.

  Tematic

  Profesor cu studii superioare: Caut de lucru ca șofer, la MEC
  Epidemiolog: ”Posibilitatea reintroducerii stării de urgență nu va rezolva mare lucru”
  Telemunca și munca de acasă: tot ce trebuie să știe românii
  Tagurile:
  Lucru, români

  Știrile Zilei