14:07 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)
  21103

  Medicul Adrian Marinescu vine cu vești rele și spune că este destul de clar că peste tot există o creștere a numărului de cazuri și că Bucureștiul se îndreaptă spre scenariul roșu. Când s-ar putea întâmpla.

  BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Epidemiologii avertizează că, încă de săptămâna viitoare, Capitala ar putea intra în scenariul roșu.

  Medicul Adrian Marinescu spune că este destul  de clar că peste tot există o creștere a numărului de cazuri și că sunt mai mulți factori care au determinat această situație.

  Pe de o parte este vorba despre noile tulpini, dar și despre reluarea anumitor activități, nu doar de deschiderea școlilor, dar și activitatea restaurantelor și barurilor.

  ”Luându-le pe toate împreună, influențează aceste creșteri care nu sunt exponențiale, au fost pas cu pas în ultimele săptămâni. Era de așteptat că la un moment dat se pot schimba și scenariile”, susține medicul Adrian Marinescu, potrivit dcnews.ro.

  Acesta a explicat că virusul, cu cât stă mai mult în circulație, cu atât el suferă mutații. Până la urmă, a adăugat Marinescu, ceea ce interesează este campania de vaccinare pe care ar face-o într-un timp scurt, împreună cu măsurile de prevenție. Cei doi factori ar trebui să reducă virusul din circulație cât se poate de mult.

  În opinia lui Marinescu, dacă virusul rămâne în circulație apar și alte mutații, alte variante virale și, la un moment dat, aceste variante virale interferă și cu vaccinul.

  ”Nu avem încă suficiente date, dar lucrul acesta se poate întâmpla, motiv pentru care toate campaniile de vaccinare iau în calcul ca la un moment dat să fie un update pentru vaccin, peste un timp” a subliniat Adrian Marinescu.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)
  Tagurile:
  COVID-19, coronavirus, roșu, scenariu, București

  Știrile Zilei