15:16 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  17741

  Intervenție dură a ministrului Educației, Sorin Câmpeanu – una dintre cele mai importante măsuri anti-pandemie este neglijată în cazul școlilor: ”În mod clar, ceva nu merge bine!”

  BUCUREȘTI, 8 mar – Sputnik. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, consideră că sistemului educațional nu i se acordă atenție reală din partea autorităților anti-pandemie./

  Concret, ministrul Educație a declarat la Antena 3 că diriguitorii sistemului nu ajută suficient la unul dintre cele mai importante capitole: testare!

   ”Noi încurajăm testarea”, spune Cîmpeanu, subliniind însă ”aceasta s-a făcut într-o proporție foarte mică - din 1.150.000 de teste distribuite pentru a fi testați elevii și angajații din învățământ, au folosit doar 5000”.

  În mod clar, ceva nu merge bine, spune Cîmpeanu, punctând: „Sigur nu există personal medical suficient pentru administrarea acestor teste, deoarece testele antigen rapid necesită personal medical pentru administrare”.

  ”În al doilea rând, testele antigen rapid sunt considerate invazive, deci sunt greu de acceptat de părinți, care nu își dau acordul“, a explicat ministrul Cîmpeanu.

  Ministrul este revoltat de ceea ce se petrece: ”În primul rând, educația nu îmbolnăvește pe nimeni, educația poate să prevină îmbolnăvirile”.

  ”În al doilea rând, aș vrea să precizez că îndemnăm la respectarea măsurilor de bază, precum purtarea măștii de protecție, cu excepțiile reglementate, aerisirea spațiilor, respectarea normelor de igienă și respectarea distanțării fizice”, a transmis Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

  Tagurile:
  Sorin Cîmpeanu, elevi, Profesori

  Știrile Zilei