13:38 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  21132

  După șocul primelor informații despre incendiul de la spitalul de neuropsihiatrie din Craiova apar contradicții majore între ce s-a întâmplat și ceea ce trebuia să facă personalul

  BUCUREȘTI, 9 mar – Sputnik. Incendiul de la spitalul neuropsihiatrie de la Craiova nu s-a soldat cu vreo tragedie, dar apar din ce în ce mai multe nelămuriri cu privire la reacția personalului, inclusiv a medicilor.

  După cum se știe, incendiul a pornit de la un pacient care a dat foc unei saltele, pacienții au fost evacuați sau au ieșit singuri din zona periculoasă. Faptul cel mai spectaculos și controversat este că trei cadre medicale au sărit de la etajul unu pentru a se salva.

  Și aici apar întrebările. De exemplu, fostul senator de Dolj, Gelu Vișan, este nedumerit de atitudinea celor ”din linia întâi”.

  Cunoscutul jurnalist Victor Ciutacu, care a realizat o ediție pe acest subiect remarcă: ”Gelu Vișan a avut cea mai inspirată remarcă în seara asta”.

  ”În timp ce, la Matei Balș (și la Piatra Neamț), de bine, de rău, niște cadre medicale s-au băgat în foc, la spitalul de nebuni de la Craiova, “eroii în halate albe” au sărit pe geam să se salveze pe ei înșiși”, a comentat Vișan.

  Jurnalista de investigații Sorina Matei aruncă însă ”nucleara” – acum o lună, în februarie, la același spital a fost un exercițiu, o simulare a unui incendiu!

  ”Ăștia in Februarie au simulat incendiu acolo unde a avut loc după aceea incendiul. Simularea, fakeul a mers bine, cu real life sunt probleme. Ce păcălici”, scrie Sorina Matei, redând știrea despre exercițiu.

  Ziaristul Cristian Vasilcoiu, consilier local la Craiova, comentează: ”Te ia capul! Bine că a fost doar o saltea! Dar medicii ăia cum de s-au speriat atât de tare, încât au sărit de la etaj și au suferit fracturi!?!?”/

  Concluzia este a Sorin Matei: ”La spitalul de Neuropsihiatrie se presupune că pacienții sunt bolnavi și medicii sănătoși”.

  ”O pacientă lăsată de medic în izolator cu o brichetă dă foc la o saltea. Nu pacienții, ci medicii se aruncă de la fereastră de la etajul 1 ca să se salveze și își rup picioarele. Acest

   

  ***

  Aseară târziu, 19 pacienţi şi opt cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat în urma unui incendiu produs la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. 3 cadre medicale au sărit de la etajul 1 al spitalului și s-au ales cu fracturi sau entorse ale membrelor inferioare iar acum sunt în afara oricărui pericol.

  Tagurile:
  Scandal, Craiova, Incendiu

  Știrile Zilei