13:53 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  20640

  Balonarea este un simptom tipic al unei boli subiacente sau disfuncții în organism și are loc atunci când substanțe precum aerul sau lichidul se acumulează în abdomen.

  BUCUREȘTI, 9 mart - Sputnik. Balonarea poate indica insuficiență cardiacă congestivă. Express scrie despre acest lucru cu referire la datele medicilor britanici.

  Această afecțiune progresivă, caracterizată prin incapacitatea mușchiului de a pompa sânge în tot corpul, poate provoca în cele din urmă moartea, avertizează experții.

  Alte semne de insuficiență cardiacă includ dificultăți de respirație chiar și în repaus, senzație de oboseală, picioare umflate, tuse persistentă care se poate agrava noaptea, respirație șuierătoare, confuzie și bătăi neregulate ale inimii. Pierderea poftei de mâncare, creșterea sau pierderea în greutate, amețeli și leșin, depresia și anxietatea sunt, de asemenea, semne ale unei afecțiuni care pune viața în pericol.

  Balonarea are loc atunci când substanțe precum aerul sau lichidul se acumulează în abdomen, provocând expansiunea acestuia. Este un simptom tipic al unei boli subiacente sau disfuncții în organism, nu boala în sine.

  Principala cauză a balonării este cauzată de aportul excesiv de alimente și de înghițirea aerului, cunoscută sub numele de aerofagie. Alte cauze ale balonării includ boala inflamatorie a intestinului, cum ar fi boala Crohn și colita ulcerativă, sindromul intestinului iritabil, diabetul zaharat, indigestia sau constipația temporară.

  Tagurile:
  balonare

  Știrile Zilei