22:53 12 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  68349

  În spatele anunțului Guvernului privind majorarea vârstei de pensionare se află un dublu interes financiar.

  BUCUREȘTI, 9 martie, Sputnik. Multă lume s-a întrebat ce se află în spatele acestei ciudate și scandaloase intenții de majorare a vârstei de pensionare, de la 65 la 70 de ani.

  Работа пенсионного фонда в Калининграде
  © Sputnik / Игорь Зарембо

  Aparent, mutarea NU are nicio logică – în condițiile în care ar bloca accesul tineretului la angajare – crescând și deranjanta cifră a șomajului.

  Dar, situația poate fi privită și din alt punct de vedere: al reducerii pensiilor. Concret, legea ar prevedea atât noua limită de 70 de ani, cât și posibilitatea pensionării la 65 de ani, la cerere. Asta însă s-ar face cu un mic sacrificiu – cu o scădere procentuală a pensiei.

  Ori, aici am avea de a face cu o ”economie” la BASS, dar și cu un motiv în plus ca românii să depună la fondurile de pensii private, pentru a compensa pierderea de la pensia de stat.

  Deci, un dublu interes financiar al guvernării liberale!

  În plus, este o confirmare a tristului tablou real al capitalismului, în care marea majoritate a cetățenilor sunt obligați să muncească… până la moarte! Ceea ce vedeam în formele cele mai ”dezvoltate” capitaliste – Japonia și Marea Britanie, vom trăi și pe pielea noastră. Iar vectorii schimbării sunt exact grupările ”pro-Vest”, care vor ”o țară ca afară”.  Din păcate, numai la ce este rău.

  Tematic

  Dosar de pensionare 2020: actele necesare pentru obținerea veniturilor
  Pensionare profesori 2020: până la ce vârstă pot preda
  Pensionare personal medico-sanitar: modificări importante, adoptate de Senat
  Tagurile:
  Vârsta de pensionare

  Știrile Zilei