05:27 19 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  258118

  Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi prelungirea stării de alertă și chiar reducerea liberei circulații de la ora 23.00 la ora 22.00

  BUCUREȘTI, 9 mar – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a atras astăzi atenția într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni că cifrele din ultima săptămână privind pandemia sunt îngrijorătoare și a subliniat că există o creștere evidentă a numărului de cazuri, ceea ce pune presiune pe secțiile ATI.

  El a anunțat în acest context că starea de alertă va fi prelungită în această săptămână și nu doar că restricțiile în vigoare vor fi păstrate, dar circulația pe timp de noapte va fi restricționată mai devreme, probabil de la orele 22.00.

  Pe de altă parte, Iohannis a dat asigurări cu nu se are în vedere un lockdown de Paști.

  În afară de problematica epidemiei, Iohannis a precizat că a avut mai multe discuții cu premierul și cu unii miniștri despre prioritățile și investițiile care trebuie începute și că în cadrul întâlnirii s-a discutat despre investiții în spitale, dotarea spitalelor, crearea de noi locuri de muncă, mai ales pentru românii afectați de pandemie, despre școlile din România, precum și despre proiecte pentru un mediu curat.

  Iohannis spune că chiar astăzi a avut o întâlnire de lucru specială privind școlile sigure și sănătoase în România la care au participat premierul și mai mulți membri ai guvernului, vizând autorizațiile sanitare, de securitate la incendiu, vulnerabilitățile seismice, consolidarea fondului construit.

  Iohannis a recunoscut că există încă prea multe clădiri neautorizate sau neverificate în ultimul deceniu și că peste 40% din școli sunt în zone cu risc seismic ridicat.

  El a promis că în PNRR vor fi prevăzute fondurile necesare pentru demararea unor investiții majore în școli și că, pentru acest lucru, este absolută nevoie de revizuirea reglementărilor privind construirea, amenajarea și modernizarea școlilor prin simplificarea și debirocratizarea întregului proces.

  Tematic

  Alertă: Capitala intră în zona roșie
  ALERTĂ: Diana Șoșoacă, blocată pe Facebook!
  Alertă: Avocatul Poporului, lovitură primită de PNL! Va ieși scandal!
  Tagurile:
  Klaus Iohannis

  Știrile Zilei