07:37 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  23605

  Multinaționala Unilever, care deține mărcile Dove, Axe și Sunsilk, și-a anunțat intenția de a elimina cuvântul „normal” de pe toate ambalajele și din materialele de publicitate pentru toate produsele sale de îngrijire personală.

  BUCUREŞTI, 9 mart – Sputnik. Cuvântul „normal” va dispărea de pe toate ambalajele și din materialele de publicitate pentru toate mărcile de îngrijire personală aparținând multinaționalei olandezo-britanice Unilever, a declarat acesta pe 9 martie într-un comunicat.

  „Noua eră” a frumuseții

  Multinaționala, care deține mărci precum Dove, Axe sau Sunsilk, renunță la utilizarea acestui cuvânt în contextul lansării noii sale strategii „Frumusețea pozitivă”, se specifică în document.

  Scopul este de a promova „noua eră a frumuseții, bazată pe o abordare echitabilă și inclusivă, dar și durabilă pentru planeta noastră”.

  „Încetarea discriminării”

  Potrivit companiei, decizia de a elimina cuvântul „normal” este unul dintre măsurile pe care le ia pentru „a contesta idealurile limitate de frumusețe” şi pentru determina „încetarea discriminării și a pleda pentru o viziune mai inclusivă asupra frumuseții”.

  Bazându-se pe studiul său din nouă țări din întreaga lume, Unilever lămureşte că folosirea cuvântului „normal” pentru a descrie părul sau pielea îi „face pe cei mai mulţi oameni să se simtă excluși”, mai precizează compania, potrivit Sputnik France

  Cremă iluminatoare

  În iunie, filiala indiană a Unilever a anunțat că dorește să-și redenumească crema pentru iluminarea pielii, comercializată anterior la nivel local sub brandul „Fair & Lovely”, deoarece marca „se angajează să celebreze toate tonurile pielii”.

  Tematic

  Cum s-a transformat lupta împotriva rasismului din SUA în confruntare cu jefuitorii
  AURescu și MAE, făcuți praf de români după scandalul ”RASISM”
  Acest stat american recomandă promovarea anti-rasismului la copiii mici

  Știrile Zilei