17:20 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  46729

  După declarația președintelui Iohannis de ieri, azi se va decide asupra unei noi hotărâri privind restricțiile în pandemie

  BUCUREȘTI, 10 mar – Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a atras atenția aseară că ”totuși, cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei de COVID-19 sunt îngrijorătoare - tendința de creștere este evidentă și din toate părțile ni se spune că presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă este tot mai mare”.

  Ca atare, președintele a anunțat că ”starea de alertă ”va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri”, și că restricțiile în vigoare ”vor fi păstrate”.

  În plus, președintele a confirmat informațiile presei privind circulația pe timp de noapte care ”va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la ora 22:00”.

  Dar, pe lângă asta, presa anunță că vor mai fi și alte restricții. De exemplu, va fi introdusă o carantină pentru anumite zone.

  În aceste zone, persoanele de peste 65 de ani vor putea ieși din casă pentru aprovizionare numai între orele 10 și 13. Ceilalți vor putea merge între 6 și 10, 13 și 22.

  Interdicția în orele 6 și 22 ar exclude totuși proprietarii de animale, așa cum a fost în starea de urgență. 

  În privința Sărbătorii pascale, președintele a declarat ferm: ”pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paști”.

  Din informațiile presei, azi se va decide conținutul Hotărârii privind noile restricții.

  Tagurile:
  Restricții

  Știrile Zilei