23:07 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  16762

  Cincisprezece marinari au fost răpiţi de piraţi în Golful Guineea de la bordul unei nave sub pavilion maltez, iar printre membrii echipajului, care numără 21 de persoane, se află şi navigatori români

  BUCUREȘTI, 12 mar – Sputnik. Nu se cunoaște încă numărul marinarilor români răpiţi, dar liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihalcioiu, a declarat că piraţii au atacat în această săptămână nava Davide P., cu pavilion Malta, în Golful Guineea, şi au răpit 15 marinari.

  Totodată, piraţii nu au formulat până în prezent nicio cerere de răscumpărare.

  "Cu privire la informațiile de astăzi din mass-media internaționale privind un incident produs la data de 11 martie 2021, în largul coastelor statului Benin, în care a fost implicată nava „Davide B” și care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, în contextul în care în componența echipajului sunt și cetățeni români”, Ministerul facerilor Externe a venit cu precizări de ultimă oră.

  Astfel, arată MAE, din dispoziția lui Bogdan Aurescu a fost deja convocată Celula de criză interinstituțională în vederea inițierii demersurilor necesare pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor răpite și întreprinderea acțiunilor specifice în astfel de cazuri.

  Ministerul Afacerilor Externe recomandă de asemenea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dat fiind caracterul specific și sensibil al acestuia.

  Știrile Zilei