10:40 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  49105

  Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne spune că, în ceea ce privește modul cum vom petrece sărbătorile pascale, totul va depinde de situația epidemiologică. Autoritățile nu exclud măsuri speciale pentru anumite zone.

  BUCUREȘTI, 16 mart – Sputnik. Cum vor fi sărbătorile pascale în acest an? Iată o întrebare la care a răspuns secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat.

  Acesta și-a exprimat speranța ca în acest an Paștele să se se sărbătorească mult mai bine și mai aproape de normalitate, însă a subliniat că nu poate spune acum nimic concret, deoarece este o decizie care se discută, care se ia, ca de obicei, la nivelul Grupului tehnico-științific care propune la nivelul Comandamentului pentru Situații de Urgență și așa mai departe.

  Totul depinde, însă, de situația epidemiologică.

  ”Speranța noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde și de situația epidemiologică și de toate celelalte aspecte”, a spus Arafat.

  Secretarul de stat nu exclude însă instituirea carantinei, dar nu la nivel național.

  ”Este posibil, dacă există zone mult mai afectate și situația în ele mult mai gravă să fie alte măsuri luate. Sperăm că ajungem la Paști să avem o situație mai normală, dar dacă sunt zone sub carantină, se vor adopta măsurile pentru noaptea Paștelui. Dar nu mă grăbesc să mă pronunț eu”, a spus Arafat, potrivit capital.ro.

  Reamintim că președintele Klaus Iohannis s-a declarat îngrijorat de cifrele din ultimul timp privind evoluția pandemiei de COVID-19, însă a dat asigurări că autoritățile nu au în vedere un lockdown de Paște.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  Tagurile:
  Raed Arafat, carantină, România, coronavirus

  Știrile Zilei