08:22 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  681217

  După ce capitala Bulgariei, Sofia, a intrat în carantină, unul dintre cei mai cunoscuți manageri de spital anunță ferm închiderea Bucureștilor

  BUCUREȘTI, 17 mart – Sputnik. Pandemia de coronavirus va dura şi în 2022 iar în curând Bucureștiul de va închide, a declarat la TVR1 medicul Emilian Imbri, managerul Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Bucureşti.

  În contextul ciudatei creşteri a numărului de noi cazuri de infectare, Imbri consideră că situaţia se va înrăutăţi, subliniind că pacienţii care ajung acum în spitale au o simptomatologie mai gravă.

  ”Mai durează foarte mult - trecem în anul următor cu mască”, a spus Imbri, subliniind că ”Va fi din ce în ce mai rău, vor fi pacienți mai mulți și cu simptomatologie mai gravă”.

  Dr. Emilian Imbri a declarat, șocant – ”Va fi mai rău decât ce a fost, situația nu mai este sub control, va fi un tsunami al infectărilor”. 

  ”Trebuie luate măsuri mult mai stricte, nepopulare - Bucureștiul mai mult ca sigur se va închide”, spune Imbri, ”Nu mai e timp de șovăială”.

  Imbri spune că ”nu va fi o rezolvare să mărim numărul de paturi de la terapie intensivă la 2.000, de exemplu”.

  ”În Italia, lucrurile s-au mai lămurit puțin pentru că au murit bătrânii - acum vin la rând tinerii cu comorbidități”, declară Imbri la fel de șocant!

  În privința sărbătorilor de Paști, Imbri a avut o reacție dură: ”Noi nu ne mai gândim la ziua de azi, noi ne gândim, deja, la Paști - ”Vai de mine ce dezastru va fi că vom fi obligați, dar nu o să respectăm (decizia autorităților, n.n.) !”.

  ”Deja ai satisfacția că de Paști nu o să respecți… nu ne gândim că sunt pline terapiile intensive, că sunt pline spitalele!”, a spus Imbri la TVR 1, în emisiunea !România9! realizată de Ionuț Cristache.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  Tagurile:
  COVID-19, coronavirus, închidere, București

  Știrile Zilei