23:44 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  14221

  Apel ciudat către medici! Cunoscuta jurnalistă Mara Bănică intervine pentru salvarea uneia dintre cele mai importante figuri ale muzicii – celebrul Nelu Ploieșteanu, aflat în stare gravă.

  BUCUREȘTI, 18 mart – Sputnik. O veste șochează lumea muzicii, dar și iubitorii muzicii tradiționale lăutărești – celebrul cântăreț Nelu Ploieșteanu se află internat în stare gravă!

  Știrea e dată de cunoscuta jurnalistă Mara Bănică: ”Este intubat în stare extrem de gravă, bolnav de Covid, cu o saturație de 50% și cu plămânii afectați în proporție de 70%”.

  Mara Bănică are aceste infirmații chiar de la fiica celebrului cântăreț – iar mesajul ziaristei conține și ”un strigăt disperat al familiei către medicii de la Floreasca”.

  Jurnalista atrage atenția că medicii, ”în ultimele 24 de ore, stresați și obosiți pe bună dreptate, nu au găsit calea de a comunica cu fiica artistului, Aneta”.

  ”În astfel de momente, în care părintele tău se luptă pentru fiecare respirație, ai vrea să dai viată de la tine, doar ca să trăiască”, scrie Mara Bănică, transmițând la rândul său un mesaj emoționant: ”Dragi cadre medicale, vă e greu de un an de zile în lupta voastră continuă. Dar puțină empatie și o vorba bună pot schimba enorm starea unui om”.

  ***

  Pe numele adevărat Ion Dumitrache,  Nelu Ploieșteanu s-a npsut pe 16 decembrie 1950, în comuna prahoveană Ciorani. Este o adevărată legendă vie a muzicii lăutărești și de petrecere, un adevărat ”rege” al domeniului. Interpret de excepție, a fost invitat pe mari scene din România și din străinătate, a participat la toate marile show-uri de televiziune, a jucat în filme. A înregistrat piese de referință ale muzicii de petrecere alături de celebrii actori Ștefan Iordache și Gheorghe Dinică.

  Tagurile:
  Nelu Ploieșteanu

  Știrile Zilei