01:25 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  19414

  CNSU a emis în această seară Hotărârea nr. 18 din 19.03.2021 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

  BUCUREȘTI, 19 mart – Sputnik.Prin aceeași hotărâre prin care a actualizat lista țărilor de risc epidemiologic, CNSU a decis și majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2.

  Astfel, Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat următoarea hotărâre:  

  ”Art.1 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă nr. 1 la prezenta hotărâre. 

  Art.2 - Anexa la Hotărârea nr. 9 din 11.02.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, modificată prin Hotărârea nr. 17 din 14.03.2021, se modifică și se înlocuiește cu lista prevăzută în anexa nr. 1. 

  Art.3 - Se aprobă majorarea cantităților stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, conform prevederilor anexei nr. 2.

  Art.4 - Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 3, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului. 

  Art.5 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora. 

  Art.6 - Anexele 1 și 2 fac parte integrantă din prezenta hotărâre”.     

  În anexa nr. 2 la hotărârea se precizează că ”lista cu produsele medicale pentru care se majorează stocurile de urgență medicală necesare în procesul de vaccinare” se referă la

  ”Ser fiziologic ( monodoze minim 2 - maxim 10 ml.)” în cantitatea de 500.000 doze.

  În schimb, la Anexa 1, Hotărârea prezintă lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 18 din 19.03.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

  Hotarare CNSU Nr.18 Din 19.03.2021 by DO on Scribd

  Anexa 1 Lista State Cu Risc Epidemiologic Ridicat 18-03-2021 by DO on Scribd

  Tematic

  Hotărârea CNSU nr. 3 - prelungirea Stării de alertă în România, lista de restricții
  Ultima oră: Hotărâre CNSU – altă Listă a statelor pentru care se impune carantină
  Știrea nopții: o nouă Hotărâre CNSU după scandalul privind intrarea în țară! Text integral
  CNSU: Noile decizii privind restricțiile și carantinarea la sosirea în România
  CNSU propune prelungirea stării de alertă cu 30 de zile în România
  Tagurile:
  CNSU

  Știrile Zilei