23:22 11 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  368213

  Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis astăzi prelungirea cu 14 zile a restricțiilor în vigoare

  BUCUREȘTI, 21 mart – Sputnik. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti a decis prelungirea restricțiilor din Capitală cu încă 14 zile, ceea ce afectează multe din activitățile publice.

  Activitatea școlilor și grădinițelor - cum vor învăța elevii și preșcolarii

  Potrivit reglementărilor, orele de curs de vor desfășura cu prezență fizică pentru toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, precum și pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale.

  Este permisă organizarea cu prezența fizică în unitățile de învățământ a simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali, a evaluările naționale, precum și a orelor remediale pentru toate clasele.

  Elevii din celelalte clase și ani de studiu vor studia în sistem online.

  Activitatea restaurantelor și cafenelelor în București

  Totodată, este interzisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent. De asemenea, în hoteluri și pensiuni pot fi deservite doar persoanele cazate.

  Este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum și în spațiile publice dacă au un tavan și un singur perete cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

  Totodată, este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

  Activitatea, barurilor, cluburilor, discotecilor în București

  Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci, săli de jocuri, cu excepția desfășurării activității de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri și loz, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară. Este interzisă organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in, organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

  Rămâne obligatorie și purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice.

   

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  Tagurile:
  Restricții, București

  Știrile Zilei