21:57 20 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  673121

  Victor Ciutacu ”dezgroapă” un episod ciudat și uitat: preotul catolic Francisc Doboș și părintele ortodox Constantin Necula urmau să apară într-un clip pro-vaccinare propus de controversatul ”consilier onorific” al lui Vlad Voiculescu, Ștefan Voinea

  BUCUREȘTI, 23 mart – Sputnik. La începutul lui februarie, consilierul onorific al ministrului Voiculescu, controversatul Ștefan Voinea, anunța un spot pro-vaccinare – nu unul obișnuit, ci unul cu fețe bisericești.

  Mai exact, urmau să apară preotul catolic Francisc Doboș și preotul ortodox Constantin Necula – două figuri cunoscute, iar în cazul lui Doboș, cu o orientare politică destul de evidentă, apropiată de zona anti-PSD și anti-suveranistă, chiar ”rezistentă”.

  Respectivul spot video era finanțat parțial de UNICEF și făcea parte dintr-o campanie a Ministerului Sănătăţii de promovare a vaccinării.

  Mesajul celor doi preoți trebuie să fie, conform lui Voinea: ”Ne-am întâlnit cu pericolul şi i-am protejat pe cei dragi, pe noi înşine, copii, părinţi. Încercăm mereu să avem grijă. E timpul să învăţăm să nu ne mai fie frică. Să ne protejăm şi acum. Dă-ţi ţie şi celorlalţi o şansă în plus. Om cu om oprim pandemia”.

  Francisc Doboș a filmat, dar Necula a răspuns diplomatic – ”Sunt deschis dialogului, dar nu pentru moment”.

  Într-un articol publicat de site-ul RomâniaTV.net era citată președinta CNA, Monica Guvernatm care opina că ”o asemenea campanie, de o asemenea anvergură ar trebuie susţinută financiar”.

  ”Exact cum au fost spoturile anterioare promovate de Guvern, cred că trebuie să vă gândiţi şi la o soluţie de genul acesta, pentru că nu putem lăsa pe spatele radiodifuzorilor promovarea unei campanii atât de importante”, spunea Monica Gubernat.

  Din informațiile de până acum clipul a fost filmat, dar nu se știe unde și când a fost difuzat. Iar lumea a uitat de el… Mai puțin pătimașul (într-ale scormonirii) jurnalist Victor Ciutacu.

  ”Mă scuzați că vă deranjez, dar am niște puseuri de memorie și îmi vin în cap niște întrebări”, scrie cunoscutul jurnalist, înșirând câteva întrebări direcționate:

  - cine a plătit, extra UNICEF, spotul publicitar și cât a costat producția lui?

  - cine a lucrat la măreața operă video?

  - de ce nu se difuzează nicăieri?

  - când cere Curtea de Conturi recuperarea banilor publici irosiți?

  - există vreo mizerie din care să lipsească onorificu' lu' Magicianu'?

  Deocamdată nu există vreo reacție, dar cert este că ar fi interesant să se răspundă întrebărilor presei, respectiv celor ale lui Victor Ciutacu.

  Tematic

  Ciutacu îl face zob pe ”Obraznicul de Raed Arafat” – se ajunge la proces pe bani mulți!
  Ciutacu dă peste cap ce spun oficialii în cazul Astra Zeneca! Probele minciunii
  Ciutacu, reacția zilei despre Diana Șoșoacă!
  Tagurile:
  Victor Ciutacu

  Știrile Zilei