08:51 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  406160

  Polițiștii protestează în Capitală, iar comportamentul ministrului de Interne, Lucian Bode, este sancționat pentru atitudinea sa.

  BUCUREȘTI, 25 mart – Sputnik. Acuzând condițiile de lucru - mașinile, echipamentele vechi sau lipsă – dar și înghețarea salariilor, polițiști din Capitală și din mai multe județe participă la un protest masiv în fața Ministerului Afacerilor Interne.

  Polițiștii sunt supărați și pe ministrul de Interne, controversatul Lucian Bode, care nu răspunde apelurilor la dialog. 

  ”Au trecut două ore de când a început protestul. Se pare că ministrul Bode nu vrea să ne vadă. Dialogul social lipsește cu desăvârșire când vine vorba de drepturile polițiștilor”, transmite sindicatul polițiștilor, Europol.

  Polițiștii au recurs la modalități spectaculoase de protest – au dat foc unor fumigene, iar câțiva s-au legat cu lanțuri la picioare.

  ”Protestăm astăzi cu lanțuri la picioare pentru că polițiștii se simt prizonierii incompetenței Guvernului României”, au declarat protestatarii la Antena 3, subliniind că Guvernul ”minte când spune că noi protestăm pentru măriri - nu e vorba de așa ceva”.

  Polițiștii spun clar: ”Noi vrem doar respectarea legii, vrem să muncim în condiții optime, ca să vă putem asigura dumneavoastră un serviciu de calitate! Ne-am săturat să fim bătaia de joc a politicienilor!”.

  Tagurile:
  protest, Guvern, Polițiști

  Știrile Zilei