22:25 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1806190

  Unul dintre preoții apropiați de Arhiepiscopul Teodosie îi transmite lui Raed Arafat un mesaj puternic, o adevărată lecție pentru cel care, uneori, dă senzația unui autoritarism ce trece și peste cele mai sacre aspecte ale vieții românilor

  BUCUREȘTI, 26 mart – Sputnik. Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat un program restrâns pentru slujba marii sărbători a creștinismului, Învierea Domnului.

  Preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt pentru presă al Arhiepiscopului Tomisului, îi transmite secretarului de stat un mesaj puternic, ca o lecție și o trimitere la primordialitatea spiritului, a credinței.

  ”Domnule Arafat, vă rog frumos să nu deveniți ca Faraonul Egiptean”, scrie Eugen Tănăsescu, amintind istoria Vechi-testamentară: ”Când poporul a cerut să se roage, i s-a dublat norma de muncă”.

  După cum se știe, în cadrul restricțiilor impuse, cetățenii pot merge la muncă având adeverința de la angajator, dar nu și la slujbă, chiar dacă e vorba de cea mai mare Sărbătoare a creștinilor!

  ”De ce noaptea poți merge la muncă, dar la rugăciune nu?! De când munca e mai importantă decât Biserica?!”, întreabă preotul Tănăsescu.

  În finalul mesajului său, preotul Eugen Tănăsescu lansează și o atenționare pentru șeful DSU:

  ”Vă rog, nu slujiți mamonei profitului, ci libertății religioase”, încheie Eugen Tănăsescu, lăsând să se înțeleagă… destul de multe!
  Tagurile:
  preot, Restricții, Raed Arafat

  Știrile Zilei