05:29 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  733194

  Valul de atacuri lansat de guvernanți la adresa sindicaliștilor și a liderului Ion Rădoi nu dă rezultate – acum puțin timp, o importantă grupare s-a solidarizat cu sindicaliştii de la Metrorex

  BUCUREȘTI, 26 mart – SputniK. Așa cum am arătat, autoritățile au reacționat complet iresponsabil în cazul primei crize cu care se confruntă! În loc să caute soluții și să poarte un dialog, au trecut la atacuri grave la adresa sindicaliștilor și a liderului Ion Rădoi.

  Ori, în aceste condiții, era clar că efectele se vor amplifica – și iată o primă dovadă: mecanicii de locomotivă se solidarizează cu sindicaliştii de la Metrorex.

  ”Diminuarea salariilor lucrătorilor din Metrorex este în contradicţie cu legea. Oamenii trebuie puşi înaintea intereselor politicianiste”,  spun sindicaliştii de la Federaţia Mecanicilor de Locomotivă din România.

  Măsura prin care se încearcă diminuarea salariilor lucrătorilor din Metrorex este în contradicţie cu legea, ”în condiţiile în care există un contract colectiv de muncă agreat şi semnat de partenerii sociali şi este inadmisibil să se facă presiuni asupra salariaţilor pentru a fi de acord cu diminuarea drepturilor care li se cuvin”, spun cei de la Federaţia Mecanicilor, conform Mediafax.

  Tematic

  Explozia de la Metrou și probleme de siguranță a călătoriei
  Ultrași FCSB și Dinamo, bătaie cu trupele speciale la Metrou
  Grevă la Metrou, HAOS creat de USR și PNL în Capitală! Oamenii aleg lupta pentru drepturi!
  Tagurile:
  Guvern, metrou

  Știrile Zilei