14:39 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  1260171

  Situație penibilă pentru Ministerul Apărării Naționale – un general care a condus Direcția Generală de Informații a Apărării a fost arestat pentru delapidare

  BUCUREȘTI, 28 mart – Sputnik. Pată pe obrazul Armatei Române – varianta NATO! Generalul (r) Iulian Cristian Gherghe fostul director adjunct al Direcției Generale de Informații a Apărării (DGIA) a fost arestat preventiv pentru delapidare.

  Generalul (r) Iulian Gherghe a fost reținut de procurorii militari în cursul zilei de vineri, iar sâmbătă s-a dispus arestul preventiv.

  Generalul a recunoscut că a luat 179.000 de dolari din fondurile de război ale Direcției. În urma solicitării procurorilor, Curtea Militară de Apel București a dispus arestul preventiv pentru 30 de zile, pentru inculpatul Iulian Cristian Gherghe, general în rezervă, pentru delapidare.

  Presa consemnează că banii au fi trebuie ținuți într-un seif circa un an, timp în care Gherghe i-a luat pentru a-și cumpăra un teren în Corbeanca pentru a-și construi o casă, în această perioadă punând la loc o parte din sumă.

  De fapt, în acest sens și-a recunoscut generalul vina, afirmând că ar fi luat banii ”cu titlu de împrumut”, urmând să restituie suma integral.

  Cu toate acestea, el a fost pensionat, prin decret prezidențial, în februarie 2021, deci nu mai putea avea acces la seiful Direcției.

  Interesant este că presa arată că generalul ar mai fi fost anchetat anterior pentru alte trei infracțiuni: fals intelectual, fals în înscrisuri și uz de fals!

  Întrebarea este firească: oare cum a ajuns un asemenea personaj – gata să ia banii ”de război” pentru a cumpăra un teren?! Cu toate scuzele se rigoare, dar întreb și eu: oare pe mâna câtor tâmpiți (și) șantajabili or fi ajuns serviciile secrete? Ne mai mirăm că CIA își face men

  Să mai amintim doar că Gherghe Iulian-Cristian a fost ridicat la gradul de general de brigadă – cu o stea de președintele Iohannis, pe 1 decembrie 2017.

  Tematic

  Poliția, prima reacție după predarea colonelului SRI Dragomir
  NATO, marele pericol pentru România. Ce ne spun datele SRI
  Interes maxim pentru angajări la SRI! Ce se cere candidaților
  Tagurile:
  General, Servicii secrete

  Știrile Zilei