00:05 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.51
 • USD17.82
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  71462

  Un personaj celebru, de renume internațional, a fost arestat, după ce polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare 38 de mandate de percheziție în patru judeţe

  BUCUREȘTI, 28 mart – Sputnik. Veste șocantă – cunoscut ca ”Regele internaţional al romilor creştini de pretutindeni”, Dan Stănescu, a fost arestat, anunță Antena 3.

  Aseară, în urma percheziţiilor care au avut loc la ”Palatul de Aramă” din Costeşti Argeș, ”Regele” Dan Stănescu, fiul lui şi fratele său au fost reţinuți pe bază de ordonanaţă, în timp ce nora sa fiind cercetată sub control judiciar.

  În ultimele zile, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, au pus în executare 38 de mandate de percheziție, în judeţele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj, la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale.

  Perchezițiile fac parte dintr-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

  Acuzațiile vizează fapte din perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, când administratorii a trei societăți comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități”, anunță Ziarul Argeșenilor. 

  Sursa citată arată că scopul celor acuzați a fost de a obține subvenții, ”pe care le-ar fi folosit în interes propriu”, prejudiciul estimat fiind de 400.000 de lei.

  Tagurile:
  Arest

  Știrile Zilei