05:01 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Societate
  Sa primesc un link scurt
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
  24005

  Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit, în această dimineață, despre protestele care au loc în România, afirmând că încă de anul trecut autoritățile se așteptau să se ajungă într-o situație ”mai sensibilă”.

  BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik. Situația tensionată din România, de la acest moment, nu reprezintă un factor nou și surprinzător pentru autorități. Aceasta este concluzia declarațiilor făcute de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, în dimineața zilei de astăzi, 30 martie 2021, o zi în care sunt anunțate din nou proteste de stradă.

  ”De anul trecut era clar că vom ajunge și în situații mai sensibile. Nu toată lumea trage în aceeași direcție. Există dispute cu iz politic. E derutant pentru populație”, a declarat Raed Arafat la Digi Fm.

  Șeful DSU a subliniat, de asemenea, că știrile false și manipularea sunt vinovate și ele pentru situația în care ne aflăm.

  Totuși, a ținut să sublinieze că restricțiile reprezintă măsuri cu caracter temporar, care au drept scop limitarea răspândirii noului coronavirus, limitarea îmbolnăvirii oamenilor și reducerea numărului de decese.

  Reamintim că atât Bucureștiul, cât și principalele orașe ale României sunt, de două zile, scena unor proteste importante și dure împotriva restricțiilor anti COVID impuse de autorități. Manifestanții strigă, printre altele, ”Libertate!”.

  Autoritățile din Capitală au luat deja măsuri, iar 188 de persoane au fost deja identificate și fotografiate. Polițiștii și jandarmii spun că măsurile luate în cadrul protestelor au drept scop asigurarea siguranței cetățeanului, mai ales că o parte din manifestanți au recurs la acțiuni violente și distructive.

  Тема:
  Proteste în România împotriva restricțiilor (41)
  Tagurile:
  Proteste, Raed Arafat

  Știrile Zilei